Τραγωδία στην Αϊτή: 304 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό, εκατοντάδες οι τραυματίες και αγνοούμενοι

Τραγωδία στην Αϊτή: 304 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό, εκατοντάδες οι τραυματίες και αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 304 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν μετά από μεγάλο σεισμό μεγέθους 7,2 Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοδυτική Αϊτή το Σάββατο, δήλωσαν οι αρχές, καταστρέφοντας εκκλησίες, ξενοδοχεία, σχολεία και σπίτια

Ο σεισμός ακολουθήθηκε από μια σειρά ισχυρών μετασεισμών και σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα (5 μίλια) από την πόλη Petit Trou de Nippes, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Port-au-Prince, σε βάθος 10 km. , ανέφερε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό έκανε τον σεισμό που έγινε αισθητός σε χωρες μακριά όπως την Κούβα και την Τζαμάικα δυνητικά μεγαλύτερος και ρηχότερος από τον σεισμό των 7 Ρίχτερ πριν από 11 χρόνια που σκότωσε δεκάδες χιλιάδες στο νησί σύμφωνα με το Reuters.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Αϊτής δήλωσε ότι ο προκαταρκτικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 304, με τουλάχιστον 1.800 τραυματίες και πολλούς αγνοούμενους..

Τουλάχιστον 949 σπίτια, επτά εκκλησίες, δύο ξενοδοχεία και τρία σχολεία είχαν καταστραφεί. Άλλα 723 σπίτια, μία φυλακή, τρία κέντρα υγείας και επτά σχολεία έχουν υποστεί ζημιές και δεν υπήρξαν μεγάλες ζημιές σε λιμενικές, αερολιμενικές ή τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Ο πρωθυπουργός Άριελ Χένρι, ο οποίος πέταξε πάνω από την περιοχή για να ελέγξει τις ζημιές, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα.

Η πλησιέστερη μεγάλη πόλη ήταν το Les Cayes, όπου πολλά κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές.

Με πληροφορίες από το Reuters
Φωτό: twitter/Reuters


Σχολιάστε εδώ