Πιο κοντά οι πρόωρες κάλπες, λένε στο Κίνημα Αλλαγής

Πιο κοντά οι πρόωρες κάλπες, λένε στο Κίνημα Αλλαγής

Για πολιτικές εξελίξεις ετοιμάζονται στη Χαριλάου Τρικούπη

-Προς αναβολή οι εσωκομματικές εκλογές;

Για το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων το ερχόμενο φθινόπωρο προετοιμάζονται στο Κίνημα Αλλαγής. Στη Χαριλάου Τρικούπη αντιμετώπιζαν με εύλογη επιφυλακτικότητα, αλ­λά και αυξημένη δυσπιστία τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη ότι δεν προτίθεται να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, θεωρώντας ότι αν βρει το κατάλληλο timing θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση.

Εξ ου και η Φ. Γεννηματά από τα μέσα Ιουλίου έχει θέσει το Κίνημα σε εκλογική ετοιμότητα και με εντολή της ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Όχι πλέον από επιλογή του πρωθυπουργού, αλλά ως λύση ανάγκης, ούτως ώστε μέσα από την αναβάπτιση της λαϊκής εντολής (αν και εφόσον τα καταφέρουν) κυβέρνηση και Κυρ. Μητσοτάκης να κάνουν ένα… νέο ξεκίνημα ή, στη… χειρότερη περίπτωση, να διατηρήσουν απλά την πρωτιά στις εκλογές, άρα και τον πρώτο λόγο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Υπό αυτό το πρίσμα, το Κίνημα Αλλαγής αλλά και προσωπικά η Φ. Γεννηματά έχουν ανεβάσει στον μέγιστο βαθμό τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση, στοχεύοντας ωστόσο τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, μικρά και μεγάλα, ακόμη και γι’ αυτές ακόμη τις… γυναικοκτονίες. Καθιστώντας έτσι σαφή την πρόθεσή τους να φθείρουν πολιτικά προσωπικά τον πρωθυπουργό. Σχετικά με τις φωτιές το Κίνημα Αλλαγής σημείωσε ότι αναδείχθηκε ξανά η ανικανότητα του επιτελικού κράτους, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι στην πρώτη φάση της φωτιάς… πρωθυπουργός και υπουργοί αλληλοσυγχαίρονταν!

Στη Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν να σβήσουν οι φωτιές που καίνε την Αττική, και όχι μόνο, και τότε θα εγκαλέσουν την κυβέρνηση για την καταστροφική αδράνεια που επέδειξε αυτές τις ημέρες. Για παταγώδη αποτυχία –μία ακόμη– του επιτελικού κράτους ακόμα και στην υπόθεση του καύσωνα έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν είχε κάνει καμιά σοβαρή προετοιμασία, ειδικώς δε για να διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που είχαν κάνει στη Χαριλάου Τρικούπη, τον Σεπτέμβριο επρόκειτο να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και μεταξύ των άλλων να ορίσει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές. Με την προοπτική οι κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού να στηθούν στις αρχές του 2022. Ωστόσο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών, δεν είναι λίγα τα στελέχη που εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών και να μετατεθεί για αργότερα η εκλογή νέου αρχηγού, ούτως ώστε οι προσπάθειες των στελεχών να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της εκλογικής επιρροής του Κινήματος. Προοπτική με την οποία δεν συμφωνεί ένας τουλάχιστον από τους διεκδικητές της αρχηγίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία από τις αρχές σχεδόν του 2021.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ