ORC National 2021 – Ημέρα 5η

ORC National 2021 – Ημέρα 5η

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης διοργάνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του και με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης 2021.

Ο αγώνας διεξήχθη από τις 6 έως 11 Αυγούστου στο μαγευτικό νησί της Σκύρου. Όπως αποδείχθηκε ο θαλάσσιος στίβος είναι εξαιρετικός για ιστιοπλοΐα αφού ο Κόλπος Καλαμίτσας είναι ιδανικός για ιστιοδρομίες ελεγχόμενου στίβου και η θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου για ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης. Οι συνθήκες ανέμου ήταν ιδανικές με χαμηλή έως μέτρια ένταση και σταθερή διεύθυνση.

Ολοκληρώθηκαν 5 ιστιοδρομίες ελεγχόμενου στίβου και 2 ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης που ανακήρυξαν τον φετινό Πανελληνιονίκη που είναι το σκάφος Blue Line με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο. Την δεύτερη θέση κατέλαβε το σκάφος Anax Technoservice-Victoria με κυβερνήτη τον Νίκο Αναγνώστου και την τρίτη θέση το σκάφος Ellinixx με κυβερνήτη τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Το κορυφαίο race event της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε έναν ξεχωριστό τόπο κλέβοντας τις εντυπώσεις κυβερνητών και πληρωμάτων.

Πηγή: ORC National 2021
ΦΩτο: Nikos Pantis


Σχολιάστε εδώ