Πανίσχυρα drones πουλάει στην Ουκρανία η Τουρκία

Πανίσχυρα drones πουλάει στην Ουκρανία η Τουρκία

– Εκμεταλλευόμενοι την τεχνογνωσία που απέμεινε στην Ουκρανία από τη Σοβιετική Ένωση…

Οι Ουκρανοί δεν φημίζονταν ποτέ για την ευστροφία τους στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκαν να χάνουν την Κριμαία από τους Ρώσους και ένα μεγάλο τμήμα της Ανατολικής Ουκρανίας να αμφισβητείται από τους ίδιους τους ρωσόφωνους κατοίκους. Διαβάζαμε όμως με πολύ ενδιαφέρον για την υποτιθέμενη στρατιωτική συμμαχία με την Τουρκία και το ότι η Τουρκία πουλάει τα «πανίσχυρα» drones της στην Ουκρανία, ώστε να αντιμετωπίσει τη Ρωσία κ.λπ.

Τελικά, όπως μαθαίνουμε, η Τουρκία κατάφερε και έβαλε στο χέρι ουκρανικούς κινητήρες που ήταν στα αζήτητα για να τους χρησιμοποιήσει τόσο για τα drones όσο και για άλλα αμυντικά προγράμματα, τα οποία έχουν κολλήσει λόγω των περιορισμών στην πώληση αμυντικού υλικού που έχει επιβληθεί στην Τουρκία για συγκεκριμένους τομείς από χώρες όπως ο Καναδάς.

Μάλλον τους έπιασαν κορόιδα τους Ουκρανούς, οι οποίοι φυσικά ούτε με ένα, ούτε με δύο, ούτε με είκοσι Bayraktar δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία, ενώ οι Τούρκοι θα κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά, εκμεταλλευόμενοι την τεχνογνωσία που απέμεινε στην Ουκρανία από τη Σοβιετική Ένωση…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ