Τσιάρας: Το «μία φορά ισόβια» είναι η μικρότερη ποινή

-Θα πρέπει να εκτίσει κανείς τα 4/5 για την υφ’ όρον αποφυλάκιση

«Αυστηροποιούμε το πλαίσιο των ποινών και τον πραγματικό χρόνο έκτισης στις φυλακές και για αυτούς οι οποίοι δικάζονται ισόβια και για αυτούς που έχουν μικρότερη ποινή. Με άλλα λόγια, το “μία φορά ισόβια” είναι τουλάχιστον 18 χρόνια με βάση το τι συμβαίνει μέχρι τώρα σε σχέση με αυτό που προτείνουμε. Η έκτιση της ποινής από τα 3/5 πάει στα 4/5, δηλαδή για να τύχει κανείς της υφ’ όρον αποφυλάκισης, ειδικά για αυτά τα μείζονος απαξίας ποινικά αδικήματα, θα πρέπει να εκτίσει τα 4/5 της ποινής. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι όλα αυτά θα ισχύσουν από την ψήφιση του νέου νόμου και μετά», επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Και ξεκαθαρίζει ο υπουργός: «Πάντα ισχύει ο ευμενέστερος νόμος και όποιος στοιχειοθετεί το δικαίωμα για αίτηση προκειμένου να τύχει του ευεργετήματος της υφ’ όρον αποφυλάκισης προφανώς αυτό αναφέρεται σε μια πολύ συγκεκριμένη νομοθετική πραγματικότητα, η οποία αφορούσε σε έναν προηγούμενο χρόνο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και τα συμβούλια, τα οποία εξετάζουν αυτές τις αιτήσεις και οι δικαστές κρίνουν αν και κατά πόσο πληρούνται τα κριτήρια. Είναι θέματα και ζητήματα τα οποία η ίδια η Δικαιοσύνη θα απαντήσει». Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον ιό αν δεν χτιστεί το τείχος ανοσίας
Το νομοσχέδιο αναφέρεται και στο θέμα των εμβολιασμών, που αντί να ενώσει όλους τους Έλληνες, τους έχει χωρίσει σε «δύο στρατόπεδα». Και αυτό κάθε άλλο παρά βοηθάει στο να χτιστεί το αναγκαίο τείχος ανοσίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προειδοποιεί όλους τους Έλληνες:
«Είναι κρίμα και πρέπει κανείς να δει όλη αυτή την προσπάθεια μέσα από την πραγματική της διάσταση, η οποία είναι μόνο μία: Αν δεν δημιουργήσουμε το λεγόμενο τείχος ανοσίας της ελληνικής κοινωνίας, δυστυχώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολύ οδυνηρότερες συνέπειες.

Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη επιλαμβάνεται και στις αλλαγές που θα κάνουμε στον Ποινικό Κώδικα θα φροντίσουμε ώστε τέτοιου είδους ενδεχομένως παρεμβάσεις, οι οποίες διασπείρουν πανικό, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα τρόπο».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ereportaz.gr


Σχολιάστε εδώ