Το Προεδρικό Μέγαρο κάνει πολλά φάλτσα τελευταία

Το Προεδρικό Μέγαρο κάνει πολλά φάλτσα τελευταία

Το… «Μεγάλο μας Τσίρκο»…

Τι ακριβώς συνέβη με τα παράσημα, μεταξύ του ΥΠΕΞ και του Προεδρικού Μεγάρου; Το Προεδρικό Μέγαρο κάνει πολλά φάλτσα τελευταία και αυτό φάνηκε και με τον κατάλογο των προσκεκλημένων στην επίσημη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Μια μάζωξη που θύμιζε μια «λαϊκή απογευματινή» και αποτύπωνε την ιδεολογική προσωπική σύγχυση στον ύψιστο πολιτειακό θεσμό – ενώ ξέρεις ποια είσαι, ξέρεις πώς βρέθηκες εκεί, αλλά θέλεις να δείξεις ότι είσαι και κάτι άλλο και ότι κάνεις τη διαφορά… Και καταλήγει να μετατρέπεται ο κήπος του Προεδρικού στο «Μεγάλο μας Τσίρκο», προσβάλλοντας τους πραγματικούς αγωνιστές της επταετίας, τους πραγματικούς αγωνιστές της Μεταπολίτευσης, αυτούς που τίμησαν τη χώρα.

Η απίστευτη γκάφα της Προέδρου

Έτσι και με τα παράσημα. Για να είναι και λίγο «δήθεν» και εναλλακτικοί, αποφάσισαν στην Προεδρία να βραβεύσουν τον διασώστη των ΜΚΟ που δρουν σε Αιγαίο και Μεσόγειο, αδιαφορώ­ντας αν αυτός που βραβεύεται είναι ο ίδιος ο οποίος μέμφεται και κατηγορεί, όπου βρεθεί, την Ελληνική Πολιτεία, είναι αυτός που συμπαρίσταται στον Κουφοντίνα και κανείς δεν εξήγησε φυσικά τον λόγο που θα έπρεπε να βραβευθεί με παράσημο του ελληνικού κράτους.

Ο διασώστης ο οποίος γίνεται γνωστός επειδή καταγγέλλει το Ελληνικό Λιμενικό και την ίδια την Ελλάδα, λέγοντας ότι διαπράττει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Και οι άνδρες του Λιμενικού, που δίνουν καθημερινά, χρόνια τώρα, τη μάχη στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, θα έβλεπαν αυτοί να παραγκωνίζονται και να τιμάται με παράσημο, και μάλιστα του ελληνικού κράτους, ο υβριστής τους. Εκτός, φυσικά, αν κάποιοι στην Προεδρία της Δημοκρατίας ασπάζονται και επικροτούν τις θέσεις του διασώστη.

Οργή Δένδια…

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει και το παίρνει στραβά. Δεν είναι η πρώτη στην οποία συμβαίνει αυτό, μετά την παραμονή έστω και για δύο χρόνια σε μια τόσο σημαντική θέση… Αλλά, τουλάχιστον, ας προστατευθεί και η ίδια.

Όσον αφορά την αντιπαράθεση με τον Νίκο Δένδια, αυτή ήταν σφοδρή και ο Κερκυραίος δεν φαίνεται να έχει διάθεση να το καταπιεί. Γιατί η Προεδρία πήγε να φορτώσει την ακύρωση της βράβευσης του διασώστη στον Νίκο Δένδια, τον οποίο εμφάνισε να ενεργεί κατόπιν υπόδειξης του… κ. Μπογδάνου. Η Προέδρος αναγκάσθηκε να αφαιρέσει από τη λίστα τον διασώστη, καθώς τελικά η Προεδρία είναι που αποφασίζει ποιος και γιατί βραβεύεται και το ΥΠΕΞ απλώς εκδίδει το Προεδρικό Διάταγμα…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ