Φιγουράρει το «Μακεδονία» στον τίτλο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Φιγουράρει το «Μακεδονία» στον τίτλο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Διαβάζαμε εδώ και ημέρες να αναπαράγεται, και μάλιστα με ενθουσιασμό από τους φίλους του κ. Ζάεφ στην Ελλάδα, ότι ο ίδιος και ο υπουργός Αθλητισμού της κυβέρνησής του έλαβαν όλα τα μέτρα και απείλησαν μάλιστα με διακοπή χρηματοδότησης την FFM, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της «Μακεδονίας», ώστε να αλλάξει το όνομά της και να συμμορφωθεί με το «Βόρεια Μακεδονία».

Οι πανηγυρισμοί μάς έμειναν, καθώς η FFM μάλλον δεν πιέστηκε αρκετά (πιθανόν και καθόλου) και έτσι συνεχίζει να φιγουράρει το «Μακεδονία» στον τίτλο της.

Και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όμως, που δεν θέλει να ανακατευθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών για να μην πληγεί το πολιτικό προφίλ του υπουργού Εξωτερικών, με την αδράνειά του, έχει εγκαταλείψει δύο σημαντικά θέματα: Την υπόθεση της αναζήτησης συμφωνίας για την εμπορική χρήση του όρου «Μακεδονία», καθώς πρόσφατα είδαμε να σαρώνει σε εμπορικές εκθέσεις στο εξωτερικό η ονομασία «μακεδονικό» σε προϊόντα της γειτονικής χώρας, και κυρίως το θέμα των βιβλίων, αφού για άλλη μια χρονιά τα βιβλία στη γειτονική χώρα θα περιλαμβάνουν αναφορές που εκφράζουν έναν επιθετικό αλυτρωτισμό. Και αυτό με ευθύνη και της Αθήνας, η οποία έχει βάλει στον πάγο την αρμόδια Επιτροπή…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ