Αντιδράσεις των ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τις πυρκαγιές

Αντιδράσεις των ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τις πυρκαγιές

ΚΚΕ: Οι φωτιές σβήνουν με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, που ωστόσο δεν εξασφάλισαν, ούτε η σημερινή κυβέρνηση

«Οι επικλήσεις στην ατομική ευθύνη και οι διαπιστώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν σβήνουν τις φωτιές. Οι φωτιές σβήνουν με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη και παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες συνθήκες, όμως αυτό δεν το εξασφάλισε ούτε η σημερινή κυβέρνηση ούτε οι προηγούμενες, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΚΚΕ στην αρχή κάθε αντιπυρικής περιόδου» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Έστω και τώρα, η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, να μην υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές περιουσίες, να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές» καταλήγει το κόμμα στο σχόλιό του.

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί

“Σε αυτές τις κρίσιμες για το έθνος στιγμές, παρακολουθήσαμε έναν πρωθυπουργό εκτός τόπου και χρόνου, αγχωμένο και πιεσμένο από τις παλινωδίες του ιδίου και της κυβέρνησης του”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και προσθέτει.

“Ενώ η κατάσταση απαιτεί εθνική ενότητα και κυβερνητική υπευθυνότητα, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε πάλι την ατομική ευθύνη των πολιτών για να μην αναλάβει την κυβερνητική ευθύνη που του αναλογεί.

Η Ελληνική Λύση, ως κόμμα της ευθύνης, θα αποδώσει στην κυβέρνηση την ευθύνη που της αναλογεί, αφού περάσει το κακό που προξενήθηκε από την έλλειψη σοβαρής πολιτικής”.

Μήνυμα του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη για την εξέλιξη των πυρκαγιών

«Αλληλεγγύη και ομόνοια αυτή τη στιγμή», αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμά του για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Το μήνυμα του κ Βαρουφάκη αναφέρει: «Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε. Με τη σκέψη στους ανθρώπους που τα βάζουν με, ή κινδυνεύουν από, τις φλόγες. Αλληλεγγύη και ομόνοια αυτή τη στιγμή».

Πηγή: ertnews.gr


Σχολιάστε εδώ