Κτηματολογικά: Επιστροφή «ορφανών»

Κτηματολογικά: Επιστροφή «ορφανών»

«Η ακίνητη περιουσία δήμων και περιφερειών η οποία δεν δηλώθηκε στην κτηματογράφηση και εμφανίστηκε στην οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών ως ‘‘αγνώστου’’ ιδιοκτήτη δεν θα περιέρχεται τελικά στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά θα ‘‘επιστρέφει’’ στους ΟΤΑ», αναφέρει τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο.

Δωρεάν ψηφιακό πιστοποιητικό

Τέθηκε σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα του Ελληνικού Κτηματολογίου για την ανάρτηση των ορίων των προστατευόμενων περιοχών και την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικού «Natura 2000», η οποία παρέχει θέαση και περιήγηση των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000 σε εθνικό επίπεδο και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης και αυτόματης χορήγησης πιστοποιητικού.

Λύση για τα δασικά

Τη διοικητική αναγνώριση κυριότητας σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις στις περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Κυθήρων – Αντικυθήρων και Mάνης ορίζει πρόσφατη τροπολογία, με την οποία επιχειρείται να λυθούν ιδιοκτησιακές εκκρεμότητες μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών σε περιοχές που δεν υπάρχει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου.

Τέσσερις κυρίες σε τέσσερα νέα γραφεία

Ακόμα τέσσερα νέα κτηματολογικά γραφεία άνοιξαν πρόσφατα, σε Άμφισσα Λιβαδειά, Γρεβενά και Άρτα (από αύριο, 2 Αυγούστου), με προϊστάμενες τις κυρίες Μαρία Κλαμούρα, Αγγελική-Μαρία Τσούτη, Χρυσούλα Παπαξάνθη και Χρυσηίδα Κολιάτσου, αντίστοιχα, στις οποίες ευχόμαστε καλή θητεία. Επίσης, Πάργα και Παπάγος υπάγονται πλέον στα Κτηματολογικά Γραφεία Πρέβεζας και Χαλανδρίου, αντίστοιχα.

Συναντήσεις Στύλιου

Ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδου συναντήθηκαν πρόσφατα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο Γιώργο Στύλιο, με αφορμή το ιδιοκτησιακό πρόβλημα που έχει ανακύψει στην περιοχή της Σκάλας (Αφανιά – Κρεββατά). Επίσης, ο Γιώργος Στύλιος συναντήθηκε και με τον Σύλλογο Τοπογράφων.

Σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας»…

«Στην αρχή το Κτηματολόγιο χαρακτηρίστηκε το μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα. Σήμερα παραμένει η μεγαλύτερη από τις μεγάλες εκκρεμότητες και καθώς είναι και από εκεί η καταγωγή του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Στύλιου, θα έλεγα πως είναι το σύγχρονο ‘‘Γεφύρι της Άρτας’’». Τάδε έφη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ