30 ευρώ η δόση για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ!

30 ευρώ η δόση για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ!

Ανάγκη για έσοδα εδώ και τώρα έχει ο υπουργός Οικονομικών και κάνει στους οφειλέτες μια γενναία προσφορά (πρόσκληση) για τη ρύθμιση χρεών μέχρι 1.000 ευρώ, με μηνιαία δόση μόλις 30 ευρώ.

Στην περίπτωση που οι οφειλές είναι πάνω από 1.000 ευρώ και είναι… γέννημα της πανδημίας (αν έχουν δημιουργηθεί από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούλιο του 2021 από φορολογουμένους που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί), η ρύθμιση προβλέπει μέχρι 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5% ή 36 άτοκες δόσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης τον Ιανουάριο του 2022.


Σε 72 δόσεις όλα τα χρέη στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία – Υπάρχει και η διέξοδος των 36 άτοκων δόσεων

ΟΛΑ τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν δημιουργηθεί από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021 μπορούν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να εντα­χθούν φορολογικές (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.) και ασφαλιστικές οφειλές που δημιουργήθηκαν επί κορονοϊού, οι οποίες μπορούν να ρυθμισθούν σε 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5% ή σε 36 άτοκες δόσεις, με την προϋπόθεση ότι η πρώτη δόση θα πληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022.

Στη νέα αυτή ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν ΟΛΕΣ οι οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα. Υπάγονται, δηλαδή, οι φόροι και οι ασφαλιστικές οφειλές του πρώτου lockdown, που έχουν «παγώσει» μέχρι το τέλος του 2021, αλλά και οι οφειλές από φόρους και εισφορές που προέκυψαν από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι σήμερα.

Σας συμφέρει…
Και εκπτώσεις κάνει το Δημόσιο! Με διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή, παρέχεται έκπτωση 3% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος. Η έκπτωση ισχύει και για όσους φορολογουμένους υποβάλουν τις δηλώσεις τους τον Αύγουστο, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ