Διαμεσολαβητής ακινήτων!

Διαμεσολαβητής ακινήτων!

– Θα είναι οι… σωτήρες περιουσιών ιδιωτών…

Ποιος ο ρόλος των «εξειδικευμένων (!) διαμεσολαβητών», οι οποίοι θα είναι δικηγόροι; Θα λύνουν κτηματολογικές διαφορές. Ποια θα είναι η αμοιβή τους; Θα πληρώνονται με την ώρα. Μόλις 25 ευρώ την ώρα! Αυτά σε πρώτη φάση.

Αν δεν βρεθεί άκρη με αυτούς, μονόδρομος (έχει… φανάρι;) θα είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και σε δεύτερο βαθμό θα ορίζεται κτηματολόγος εφέτης! Άσε που εισάγεται και καινούργιος… θεσμός: Είναι ο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου». Η διαδικασία της μεταβίβασης θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται στον συμβολαιογράφο, με ψηφιοποίηση όλων των απαιτούμενων πιστοποιητικών! Και όλα αυτά είναι γέννημα – θρέμμα του Κτηματολογίου.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι πόσο θα κοστίζει συνολικά στον ιδιοκτήτη η νομιμοποίηση του ακινήτου… Στη διαδρομή θα το μαθαίνει…

ΥΓ.: Για να έχετε μια γεύση του μεγέθους της… δουλειάς που ανοίγει για τους «διαμεσολαβητές», στο 1.000.000 αναμένεται να φτάσουν οι ενστάσεις του προγράμματος κτηματογράφησης, ενώ μέχρι τώρα οι ενστάσεις όλων των προγραμμάτων είναι 200.000.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ