Άννα Ντουντουνάκη στο “Π”: Η εμπειρία μου στο Τόκιο

Άννα Ντουντουνάκη στο “Π”: Η εμπειρία μου στο Τόκιο

Της
ΑΝΝΑΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ
Ελληνίδας Πρωταθλήτριας στην Κολύμβηση
& Μέλους της Ολυμπιακής Αποστολής


Ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα η παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα το κουβαλάω πάντα μέσα μου. Αν μου έλεγαν πριν από χρόνια ότι θα ζήσω κάτι τέτοιο, δεν θα το πίστευα. Όμως πάλεψα μέχρι τέλους, δούλεψα σκληρά και η προσπάθεια στο τέλος με δικαίωσε.

Μπορεί να μην προκρίθηκα στον τελικό για λίγο, για έξι εκατοστά συγκεκριμένα, όμως ένατη στον κόσμο δεν έχω φτάσει άλλοτε στη ζωή μου. Πέτυχα να βελτιώσω το ατομικό ρεκόρ μου και ναι, είμαι ευχαριστημένη που έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Φέτος βγήκα πρώτη στην Ευρώπη και ένατη στον κόσμο, γεγονός που μου δίνει δύναμη και πείσμα να συνεχίσω ακόμη πιο δυνατά και με συνέπεια τον αγώνα μου.

Η ζωή στο Τόκιο δεν ήταν εύκολη και δεν μπορέσαμε να χαρούμε την πόλη όσο θα θέλαμε, αφού οι περιορισμοί ήταν πολύ αυστηροί, κάτι που το γνωρίζαμε φυσικά. Μέλημά μας ήταν όχι μόνο το πώς θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στους Αγώνες, αλλά κυρίως το πώς θα μείνουμε ασφαλείς, απολύτως προστατευμένοι από τον ιό, για να μη χρειαστεί να μείνουμε εκτός προγράμματος. Είχε απαιτήσεις όλο αυτό, όμως μεταξύ μας ήμασταν πολύ καλά και έτσι ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο και μαζί τον προβλεπόμενο εγκλεισμό.

Για μένα δεν υπάρχουν διακοπές ακόμη. Μπροστά μου έχω το αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ του ποδοσφαίρου στην κολύμβηση, που θα διεξαχθεί τέλος του μήνα, και θέλω να τα πάω όσο καλύτερα μπορώ. Μετά, τον Σεπτέμβριο, όλο και θα ξεκλέψω κάποιες ημέρες για να ηρεμήσω και να αδειάσω το μυαλό μου. Το έχω μεγάλη ανάγκη. Ήταν μια απαιτητική χρονιά και πιστεύω ότι έδωσα τα πάντα. Και αυτό είναι που με ευχαριστεί περισσότερο από όλα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: zarpanews.gr


Σχολιάστε εδώ