Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τρομερός Μίλτος Τεντόγλου “πέταξε” για τον τελικό του μήκους
Το πρώτο μέρος της δουλειάς του Μίλτου Τεντόγλου στο μακρινό Τόκιο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Ο νεαρός αθλητής με ένα μόλις άλμα, το οποίο μετρήθηκε στα 8,22 μ. προκρίθηκε στον τελικό του μήκους, στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε ένα καλό άλμα, δίχως να πιέσει ιδιαίτερα τον εαυτό του κι έδειξε πως είναι έτοιμος για την μεγαλύτερη πρόκληση της αθλητικής του καριέρας. Ο Τεντόγλου παρά το πρόβλημα στο γόνατο από την αρχή της χρονιάς σημειώνει σταθερά επιδόσεις υψηλού επιπέδου, που του επιτρέπουν να έχει υψηλές προσδοκίες από τη συμμετοχή του στη φετινή διοργάνωση. Αλλωστε πρόκειται για τον κορυφαίο άλτη φέτος στον κόσμο με 8,60 μ. και μια σειρά από σταθερά μεγάλες επιδόσεις.
“Ήθελα να κάνω ένα άλμα, να μην κουραστώ, ένα σίγουρο άλμα. Δεν το έτρεξα όπως θα ήθελα, δεν μπήκα καλά, ωστόσο βγήκε καλή επίδοση. Στον τελικό θα μπω διαφορετικά Το σημαντικό είναι πως το γόνατο δεν με ενόχλησε”. Αναφορικά με το 8,50 μ. που πέτυχε ο Ετσεβαρία στον προκριματικό, ο Τεντόγλου σχολίασε. “Το 8,50 μ. του Ετσεβαρία μου λέει πολλά. Αλλά έτσι όπως είδα κι εγώ τον εαυτό μου μπορώ να κάνω άλμα στα 8,50 μ., δεν ξέρω αν θα βγει στην πρώτη προσπάθεια, ωστόσο νιώθω έτοιμος για άλματα στα 8,50 μ. στην διοργάνωση. Έχω έρθει εδώ με στόχο να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Δε σκέφτομαι τόσο το χρώμα. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος με ένα μετάλλιο, ανεξάρτητα με την θέση”.
Η χώρα μας εκπροσωπείται στο αγώνισμα του μήκους, με συνέπεια από τους Ολυμπαικούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, εκεί όπου ο Κώστας Κουκοδήμος κατέλαβε την έκτη θέση. Ο Λούης Τσάτουμας αγωνίστηκε στον τελικό του 2008, όμως, δεν κατάφερε να καταταχθεί, καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Για τον 23χρονο Τεντόγλου, το Τόκιο, ειναι η δεύτερη ολυμπιακή στάση, αφού συμμετείχε πριν πέντε χρόνια και στη διοργάνωση του Ρίο.
Ο Τεντόγλου προκρίθηκε με την δεύτερη επίδοση στον τελικό του αγώνισμα, ενώ ο μόνος που τον ξεπέρασε ήταν ο Χουάν Ετσεβαρία, που “προσγειώθηκε” στα 8,50 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Το όριο των 8,15 μ. πέτυχαν μόλις τρεις αθλητές.
Οι δώδεκα του τελικού
Ετσεβαρία (Κούβα) 8,50 μ.
Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,22 μ
Χασιόκα (Κίνα) 8,17 μ.
Γκέιλ (Τζαμάικα) 8,14 μ.
Χάρισον (ΗΠΑ) 8,13 μ.
Ραντάτζο (Ιταλία) 8,10 μ.
Μασό (Κούβα) 8,07 μ.
Μόντλερ (Σουηδία) 8,01 μ.
Κασέρες (Ισπανία) 7,98 μ.
Χέινλε (Γερμανία) 7,96 μ.
Χουάνγκ (Κίνα) 7,96 μ.
Πούλι (Φινλανδία) 7,96 μ
Πηγή: ΣΕΓΑΣ
Φωτο αρχείου