Κτηματολογικά: Παπαστεργίου παρακινεί δημάρχους

Κτηματολογικά: Παπαστεργίου παρακινεί δημάρχους

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου σημείωσε ότι ζούμε μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, η οποία συμπαρασύρει και την τοπική αυτοδιοίκηση, και τόνισε πως θα ήταν τελείως ανόητο να μην αξιοποιήσουμε τη μεγάλη ευκαιρία, το τεράστιο εθνικό έργο, μη δηλώνοντας εγκαίρως την ακίνητη περιουσία των δήμων.

Σταθάκης – Κοτσώλης τρέχουν…

Ο πρόεδρος του Κτηματολογίου, καθηγητής Δημήτρης Σταθάκης αναφέρθηκε στους βασικούς τομείς συνεργασίας του Κτηματολογίου με τους δήμους, ενώ ο γενικός διευθυντής Στέφανος Κοτσώλης είπε ότι μέχρι το τέλος του 2022 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση όλων των υποθηκοφυλακείων της χώρας σε 17 κτηματολογικά γραφεία και 75 υποκαταστήματά τους.

Πιερρακάκης: Αναπτυξιακή παρέμβαση το Κτηματολόγιο

«Το Κτηματολόγιο συνιστά μία από τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες της χώρας και η μη ολοκλήρωσή του κοστίζει σημαντικά σε αναπτυξιακές και επενδυτικές προοπτικές. Η ολοκλήρωσή του, μαζί με την ψηφιοποίηση των αρχείων όλων των υποθηκοφυλακείων, συνιστά μια ολιστική, ψηφιακή και αναπτυξιακή παρέμβαση». Τάδε έφη Κυριάκος Πιερρακάκης στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής.

Αντίο, Χρήστο…

Λίγες ώρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Άλκη Μακρυγιάννη έφυγε αναπάντεχα ο προϊστάμενος Ταμειακής Διαχείρισης Χρήστος Ράπτης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους εργαζόμενους στο Κτηματολόγιο και ξεχώριζε για την επαγγελματική του ευσυνειδησία, το χιούμορ του, την πρόσχαρη διάθεσή του και τη φιλική αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ