Τα κόλπα της κυβέρνησης: Συμψηφισμός της επιδότησης με πληρωμή φόρων που οφείλουν οι επιχειρήσεις, λόγω του λουκέτου που τους επεβλήθη

Τα κόλπα της κυβέρνησης: Συμψηφισμός της επιδότησης με πληρωμή φόρων που οφείλουν οι επιχειρήσεις, λόγω του λουκέτου που τους επεβλήθη

Γεννάει ιδέες το υπουργείο Οικονομικών. Αντί να καταβάλει την επιδότηση παγίων δαπανών στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες που έχουν πληγεί, θα τη συμψηφίσει με οφειλόμενους φόρους.

«Θύματα», οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες στην εστίαση και στον τουρισμό, που είχαν κατεβάσει ρολά με απόφαση της κυβέρνησης λόγω κορονοϊού. Έξυπνο το κόλπο… Η επιχείρηση με την επιδότηση για το λουκέτο, για το οποίο δεν έφταιγε, δεν θα πληρώσει τους εργαζομένους της αλλά φόρους που χρωστάει. Κατάληξη: Δεν θα εκταμιευθούν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα συμψηφισθούν οι οφειλές της επιδοτούμενης επιχείρησης ή του επαγγελματία. Το πρόβλημα θα το έχει η επιχείρηση, που πρέπει να πληρώσει τους εργαζομένους της για το διάστημα του λουκέτου που επέβαλε η κυβέρνηση.

Σατανικό το μυαλό εκείνων που σκέφθηκαν τον συμψηφισμό.

Με το χέρι απλωμένο θα μείνουν εκείνοι που πλήρωσαν τη… νύφη: οι 30.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που είναι δικαιούχοι, με 10.000 από τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν να αφορούν επιχειρήσεις εστίασης και 3.500 ξενοδοχεία.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ