Κούνελος και Αρκούδα: Κακός βασιλιάς, κακός μπελάς

Κούνελος και Αρκούδα: Κακός βασιλιάς, κακός μπελάς

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο του Julian Gough, σε εικονογράφηση του Jim Field 

Κακός βασιλιάς, κακός μπελάς 

στην ξεκαρδιστική σειρά Κούνελος & Αρκούδα

Η αγαπημένη σειρά βιβλίων, με ήρωες τον Κούνελο και την Αρκούδα, με το πηγαίο χιούμορ, τις ευρηματικές περιπέτειες, διευρύνει τους ορίζοντες των νέων αναγνωστών, προσφέροντάς τους απλόχερα πρωτότυπα μαθήματα για τη φιλία, την ενσυναίσθηση και τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους γύρω μας.




Συγγραφέας
Julian Gough
Εικονογράφηση
Jim Field
Μετάφραση
Αντώνης Παπαθεοδούλου 


Αυτός ο Πολικός Αρκούδος είναι τεράστιος, μοχθηρός και θέλει να γίνει βασιλιάς. Η Αρκούδα προσπαθεί να είναι ευγενική και φιλική μαζί του. Αλλά ο Πολικός Αρκούδος θέλει απλώς να του χτίσουν ένα Παλάτι και μια Βασιλική Τουαλέτα. Ίσως ο Λύκος θα μπορούσε να βοηθήσει. Αν βέβαια ο Κούνελος δεν τον είχε ξαποστείλει πίσω στο Λυκοδάσος!  

Μια ιστορία για φίλους και εχθρούς και για το πώς να αποφύγεις να τα κάνει ένας Πολικός Αρκούδος… πάνω σου!

 

Απόσπασμα βιβλίου

 

Διαβάστε όλο το απόσπασμα ΕΔΩ


Έγραψαν για τα βιβλία της σειράς

Ζήτω για τον Κούνελο και την Αρκούδα!
―Neil Gaiman 

Πρόκειται για βιβλία που διαβάζονται ευχάριστα, προκαλούν το γέλιο αβίαστα, είναι ιδανικά για μεγαλόφωνες αναγνώσεις, ενώ βρίθουν πληροφοριών για τα ζώα του δάσους. […]Περιμέναμε με ανυπομονησία να μεταφραστούν οι επόμενες ιστορίες και δεν απογοητευτήκαμε καθόλου. Από τα βιβλία που χαίρεσαι να διαβάζεις ξανά και ξανά. Αναζητήστε τα.
― Ζωή Κοσκινίδου, Κόκκινη Αλεπού

Από τις πολύ ωραίες σειρές… με χιούμορ, με σπιρτάδα, με γρήγορη πλοκή, με περιπέτειες που στέκονται πάνω από το απλοϊκό αλλά κάτω από το πολυσύνθετο. Ο Gough ουσιαστικά έχει φτιάξει λογοτεχνία για παιδιά περίπου 5-7 χρονών, εκεί όπου κυριαρχεί το εικονογραφημένο και το picture book με το σύντομο κείμενο.
―Απόστολος Πάππος, Elniplex.com


Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

Ο Julian Gough είναι βραβευμένος μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής, μουσικός και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε στην Ιρλανδία και τώρα ζει στο Βερολίνο. Ανάμεσα στα πολλά που έχει γράψει, είναι και το φινάλε του Minecraft, του πιο επιτυχημένου ηλεκτρονικού παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους.

Ο Jim Field είναι βραβευμένος εικονογράφος, σχεδιαστής χαρακτήρων και σκηνοθέτης ταινιών κινουμένων σχεδίων. Μεγάλωσε στο Farborough, δούλεψε στο Λονδίνο και τώρα ζει στο Παρίσι. Το Cats Ahoy!, το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο σε κείμενο του Peter Bently, απέσπασε το Booktrust Roald Dahl Funny Prize. Είναι περισσότερο γνωστός για τα βατράχια πάνω σε κούτσουρα που ζωγραφίζει για το διάσημο βιβλίο του Oi Frog. Του αρέσει να παίζει κιθάρα και να πίνει καφέ.

Αναζητήστε και τις άλλες περιπέτειες με ήρωες τον Κούνελο και την Αρκούδα, σε μετάφραση του Αντώνη Παπαθεοδούλου:

Παράξενα φράγματα συμβαίνουν (Ίκαρος, 2021)
Ιπτάμενος μεζές (Ίκαρος, 2021)
Οι κακές συνήθειες του Κούνελου (Ίκαρος, 2019)
Φασαρίες στο δάσος (Ίκαρος, 2019)


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Ξενόγλωσσος Τίτλος: Rabbit & Bear: A Bad King Is a Sad Thing
Ηλικία: 7+
Κατηγορία:  Παιδική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-572-399-6


Σχολιάστε εδώ