Μικρές αλλαγές, μεγάλες προσδοκίες  με το νέο Οργανόγραμμα του Δήμου Πειραιά

Μικρές αλλαγές, μεγάλες προσδοκίες με το νέο Οργανόγραμμα του Δήμου Πειραιά

Στοχευμένες, ουσιαστικές και ανταποκρινόμενες στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η αποψίλωση του Δήμου Πειραιά από προσωπικό, μετά τις συνταξιοδοτήσεις και την κινητικότητα, σε συνδυασμό με την απαγόρευση προσλήψεων που ισχύει την τελευταία δεκαετία, κρίνονται οι αλλαγές στο Οργανόγραμμα, στις οποίες προχώρησε η Δημοτική Αρχή και τις υπερψήφισε το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι οι αλλαγές ήταν επιβεβλημένες καθώς το Οργανόγραμμα είχε πολλά χρόνια να αλλάξει και έπρεπε να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις που προκαλούν. Ουσιαστικά, οι αλλαγές που γίνονται αφορούν τον τομέα της καθαριότητας, τη δημιουργία τμήματος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εξωστρέφειας και τουρισμού και την ενίσχυση της οικονομικής υπηρεσίας με την ίδρυση ταμειακής διεύθυνσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποχωρήσουν από τον Δήμο λόγω συνταξιοδοτήσεως 32 εργαζόμενοι και κανένας δεν γνωρίζει πόσοι ακόμα θα τους ακολουθήσουν με την κινητικότητα, τις ενδεχόμενες οικειοθελείς αποχωρήσεις κ.λπ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας τόνισε ότι η πρόταση για την αλλαγή του Οργανογράμματος είναι αποσπασματική και χωρίς δομή και δεν δίνει λύσεις σε έναν οργανισμό υποστελεχωμένο και γερασμένο, όπως ο Δήμος Πειραιά.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βασίλης Γκιτάκος παραδέχθηκε ότι δεν πιστεύει ότι οι αλλαγές αποσκοπούν σε ενδεχόμενες απολύσεις, αλλά ζήτησε να υπάρχει πρόβλεψη ώστε όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες που καταργούνται να μεταφέρονται σε άλλες.

Το νέο Οργανόγραμμα πέρασε με τις ψήφους των δύο πρώτων σε δύναμη παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ