Μικρά οικονομικά: Φακελώνουν τους συνταξιούχους που εργάζονται!

Μικρά οικονομικά: Φακελώνουν τους συνταξιούχους που εργάζονται!

Αυτά κι αν είναι… λεφτά με το τσουβάλι! Σε πάνω από 800 δισ. δολάρια ανέρχονται οι εισροές κεφαλαίων στις κινεζικές αγορές. Κανένα δισεκατομμύριο δεν περισσεύει και για την Ελλάδα μας;

Φακελώνουν τους συνταξιούχους που εργάζονται! Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δεν… αστειεύεται. Εδώ και τώρα οι συνταξιούχοι που απασχολούνται αλλά και οι εργοδότες τους οφείλουν να καταθέσουν δήλωση στον ΕΦΚΑ. Και για όποιον συνταξιούχο δεν υποβάλει τη σχετική δήλωση το πρόστιμο είναι 12 μηνιαίες κύριες και επικουρικές συντάξεις. Πάλι καλά που δεν θα οδηγείται και στο… απόσπασμα!

Εκσυγχρονιζόμαστε… Συνδυασμό τηλεργασίας και γραφείου προτιμά το 67% των εργαζομένων, σύμφωνα με μελέτη του International Workplace Group.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΥ Ελλάδος, το 2020, μέσα στην πανδημία, καταγράφηκε σημαντική αύξηση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, που βρέθηκε στην 23η θέση.

Το λέμε συνεχώς… Λεφτά υπάρχουν. Μία ακόμη απόδειξη: Τον Ιούνιο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 22.690 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 16.170 τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Οι μισθοί είναι κολλημένοι στο χθες, όμως για άλλη μια φορά οι τιμές πήραν την ανηφόρα! Οι αυξήσεις στα ράφια φτάνουν μέχρι το 5%! Το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε αυξήσεις τιμών στα νωπά φρούτα 20,4%, στα νωπά ψάρια 2,2% και στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού 1,6%.

Θα πλουτίσουν οι εργαζόμενοι. Διατηρείται ο κατώτατος μισθός στα 650 ευρώ, αν περάσει η πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Μια απλούστατη ερώτηση: Εσείς, κύριοι του ΚΕΠΕ, μπορείτε να ζήσετε με 650 ευρώ τον μήνα την οικογένειά σας; Θα ήταν χρήσιμο αν λέγατε στον ελληνικό λαό ποιοι είναι οι μισθοί που σας καταβάλλει το ΚΕΠΕ. Έτσι, για μια απλή σύγκριση. Ιδού η Ρόδος…

Σε αντίθεση με την… απλοχεριά του ΚΕΠΕ, η ΓΣΕΕ προτείνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ήτοι αύξηση 15,4%!

Γονυκλινείς θα πρέπει να κάθονται, από πρωίας μέχρι βαθείας νυκτός, όλοι οι Έλληνες για τα 41 δισ. ευρώ που δόθηκαν προκειμένου να τα βγάλει πέρα ο ελληνικός λαός με τη μόνιμη καραντίνα που επέβαλε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω της εισβολής του κορονοϊού, που έπιασε στον ύπνο τους κυβερνώντες. Με τα λουκέτα να πλημμυρίζουν τους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Απόδειξη του πόσο καλά τα πήγε η κυβέρνηση, οι αμείλικτοι αριθμοί: Η πρόβλεψη για ανάπτυξη φέτος περιορίζεται στο 3,6%. Όσο για τον τουρισμό, που είναι πηγή εσόδων για δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα που συνδέονται με τον τουρισμό), οι αφίξεις είναι κάτω από το 40% του 2019.

Όπως γράφει στην ανάλυσή του ο Κώστας Καλλίτσης, τα τουριστικά έσοδα θα κυμανθούν γύρω στα 6 δισ. ευρώ έναντι προβλέψεων για 8 με 9 δισ. ευρώ.

Υπομονή… Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, το υφιστάμενο σχέδιο α­γοράς ομολόγων της ΕΚΤ, ύψους 1,85 τρισ. ευρώ (2,2 τρισ. δολ.), θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Με βάση τη «Μελέτη για την Ανεργία και την Απασχόληση» που πραγματοποίησε η ICAP, από το 2014 μέχρι το 2019 η αγορά εργασίας είχε αρχίσει να ανακάμπτει από την οικονομική κρίση, αλλά η ξαφνική εμφάνιση της Covid-19 και η εξάπλωσή της στη χώρα μας το 2020 άλλαξαν τα δεδομένα. Ο αριθμός των απασχολουμένων τον Μάρτιο του 2021 άρχισε να συρρικνώνεται κατά 5,6% σε ετήσια βάση.

Τι να βλέπουν, άραγε, και τρέχουν να βγάλουν οικοδομικές άδειες; Τον Απρίλιο εκδόθηκαν 2.191 ά­δειες, με τον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας να αυξάνεται κατά 115,2%. Με α­ποτέλεσμα να παρουσιαστεί αύξηση κατά 125,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 159,8% στην επιφάνεια και κατά 115,2% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ