Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Το Κτηματολόγιο ευκαιρία για να προστατεύσουν οι Δήμοι την περιουσία τους»

Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Το Κτηματολόγιο ευκαιρία για να προστατεύσουν οι Δήμοι την περιουσία τους»

Mε τη συμμετοχή πάνω από 162 Δημάρχων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 21 Ιουλίου η διαδικτυακή ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με θέμα «Δημοτική περιουσία και Εθνικό Κτηματολόγιο».

Στην ημερίδα απηύθηναν χαιρετισμό ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο πρόεδρος του Κτηματολογίου, καθηγητής Δημήτρης Σταθάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός για Κτηματολόγιο Γιώργος Στύλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή, με μεγάλες πιθανότητες ευρύτερης συναίνεσης.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Στύλιος, η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε εξαγγελθεί γιατί προωθούνται ρυθμίσεις που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες. Επίσης είπε ότι κεντρικός στόχος του νομοσχεδίου είναι η ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων, η οποία σε δύο μήνες θα γίνεται στο γραφείο του συμβολαιογράφου, χωρίς να πηγαίνει κανείς για 17 δικαιολογητικά σε 11 διαφορετικές υπηρεσίες.

Πλέον, από οπουδήποτε, μέσω κινητού ή υπολογιστή, 24 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, έχει κάποιος τη δυνατότητα πρόσβασης στις πληροφορίες του Κτηματολογίου, κάτι που διευκολύνει τους επαγγελματίες και τους πολίτες. Μετά τις ενδιαφέρουσες ομιλίες ακολούθησε υποβολή ερωτημάτων δημάρχων, στα οποία απάντησαν τα στελέχη του Κτηματολογίου, ενώ προέκυψε και η είδηση ότι η περιουσία των δήμων που δεν έχει δηλωθεί δεν θα περιέρχεται στο Δημόσιο αλλά θα επιστρέφεται στους δήμους, εφόσον αναζητηθεί.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ