Αν. Δημοσχάκης στο “Π”: Έβρος: Ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός σε μια ασφαλή και αναβαθμισμένη περιοχή!

Αν. Δημοσχάκης στο “Π”: Έβρος: Ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός σε μια ασφαλή και αναβαθμισμένη περιοχή!

Του
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΠ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ
Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας,
Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.


Ο ακριτικός Έβρος αποτελεί έναν κόμβο πολιτισμών, λαών, εθνών και θρησκειών, συμπυκνώνοντας αιώνες Πολιτισμού και Ιστορίας, ευρισκόμενος διαχρονικά στο επίκεντρο των εξελίξεων της ευρύτερης περιοχής της ΕΕ και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, λόγω της γεωστρατηγικής και γεωγραφικής του θέσης!

Η θέση μας στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης, η σημασία των νοτιοανατολικών συνόρων σε εθνικό, οικονομικό, συμμαχικό και ενεργειακό επίπεδο, η πολύπλευρη συγκοινωνιακή συνδεσιμότητα με τις όμορες χώρες, αναβαθμίζει την περιοχή… ως την καλύτερη τουριστική πρόταση!

Μια πρόταση που περιλαμβάνει πλούσια γαστρονομία, καθαρές θάλασσες, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, άριστες ξενοδοχειακές υποδομές, μοναδική φυσική ομορφιά, πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς θησαυρούς και κυρίως θερμή φιλοξενία!

Η ένταξη του Έβρου με τη Σαμοθράκη, και φέτος, στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού αποδεικνύει τη στοργή και την έμπρακτη στήριξη της σημερινής κυβέρνησης!

Οι κάτοχοι των κουπονιών (vouchers), ισχύος ενός έτους, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν διπλάσιο χρόνο διακοπών στον Έβρο…

Ο οποίος στο σύνολό του πριμοδοτήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ως προς τον αριθμό των δωρεάν διανυκτερεύσεων καθώς και των μειωμένων εξόδων μεταφοράς!

Οι δικαιούχοι μπορούν να αξιοποιήσουν τον διπλάσιο χρόνο διακοπών τους ώστε να επισκεφτούν τα παιδιά τους που ίσως υπηρετούν τη θητεία τους στον Έβρο ή φοιτούν σε πανεπιστημιακά τμήματα του ΔΠΘ, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να μυηθούν στην πολυδιάστατη προτεινόμενη φιλοξενία.

Ο Έβρος, αποτελώντας ένα μωσαϊκό διαφορετικών ιστορικών περιόδων, καθίσταται ένα απέραντο αρχαιολογικό μουσείο!

Υπάρχει στενή και αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αξιοποιηθούν τουριστικά όλοι οι πολιτιστικοί θησαυροί που έχουν πληγωθεί από το πέρας των ετών…

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ, επιτέλους, έπειτα από δεκαετίες αδράνειας, δρομολογείται η κατασκευή ενός σύγχρονου μουσείου στον Τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας του Νομού Ορεστιάδας.

Παράλληλα, προτάθηκε και σχεδιάζεται η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Πόλη των Κάστρων, στη γενέτειρα του Ιωάννη Βατάτζη, στο Διδυμότειχο!

Επίσης, ολοκληρώνεται η αναστήλωση του Βυζαντινού Πύργου του Ιωάννη Καντακουζηνού στο Πύθιο Διδυμοτείχου και αναδεικνύεται η Προστάτιδα των Θρακών, η ιστορική Παναγία Κοσμοσώτειρα, στις Φέρες Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, βελτιώνονται οι υποδομές στη Σαμοθράκη και ιδιαίτερα θωρακίζεται με αντιπλημμυρικά έργα το Ιερό των Μεγάλων Θεών στο Νησί της Νίκης!

Η μοναδική φυσική ομορφιά που διαθέτει ο νομός συνηγορεί στην ανάπτυξη του οικολογικού-περιβαλλοντικού τουρισμού.

Διαθέτει δύο εθνικά πάρκα, αυτό του δέλτα του ποταμού Έβρου και το δάσος της Δαδιάς Σουφλίου, καθώς και οκτώ περιοχές ενταγμένες στο δίκτυο Natura.

Το τοπίο της μοναδικής Σαμοθράκης αποτέλεσε πηγή προσωπικής έμπνευσης για νέες προοπτικές τουριστικής αξιοποίησης!

Το διήμερο (31/10/2020 – 1/11/2020), παρουσία του πρώην υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα και με τη συμμετοχή του δημάρχου Σαμοθράκης Νίκου Γαλατούμου, πραγματοποίησα επίσκεψη εργασίας ως προσκεκλημένος του δημάρχου της Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη.

Η εν λόγω επίσκεψη σηματοδότησε νέες προοπτικές για το Νησί της Νίκης, ξεκινώντας από την άμεση αδελφοποίηση με το Νησί των Σφουγγαράδων!

Ο τοπικός δήμος χάρισε την πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, μιας και αποτελεί παγκόσμιο και ευρωπαϊκό καθιερωμένο προορισμό αναρριχητικού και καταδυτικού τουρισμού.

Η απλόχερη ενημέρωση, συνδυαστικά με τον μοναδικό ορεινό όγκο και τον θαλάσσιο πλούτο της υπέροχης Νήσου της Νίκης, επιτρέπει την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού!

Μάλιστα, ειδικό συνεργείο του Δήμου Καλύμνου έχει επισκεφθεί ήδη τη Σαμοθράκη προκειμένου να προβεί στον εντοπισμό και στη χάραξη των ειδικών διαδρομών, στο πλαίσιο ανάπτυξης του αναρριχητικού-ορειβατικού τουρισμού!

Συνάμα, ο Νομός Έβρου μετεξελίσσεται σταδιακά σε κόμβο συγκοινωνιών και υποδομών!

Το υπουργείο Υποδομών, με σχετική απόφασή του (10/6/2021), ανακοίνωσε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής (διπλή γραμμή και ηλεκτροκίνηση) Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο – ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Επίμονες ήταν οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», οι οποίες βρήκαν αντίκρισμα!

Στις 17/5/2021 το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των μελετών κατασκευής νέου πύργου ελέγχου, της στεγανοποίησης της οροφής του νέου τερματικού σταθμού, της επισκευής του συστήματος κλιματισμού και την επαναλειτουργία της παροχής καυσίμων εντός του αεροδρομίου!

Έπειτα από έναν επίμονο και διαρκή κοινοβουλευτικό αγώνα πέντε ετών, επετεύχθη από την κυβέρνηση της ΝΔ το πρώτο βήμα της Νέας Θαλάσσιας Εγνατίας, ένα όραμα που αναδείκνυα σταθερά και αταλάντευτα!

Η κυβέρνηση αποκατέστησε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Νησί της Νίκης, ενώ παράλληλα υλοποίησε και τη σύνδεση με τη Λήμνο!

Η προοπτική είναι να φθάσει στη Μυτιλήνη, ώστε στη συνέχεια να συμπεριληφθούν στην πορεία της τα πονεμένα νησιά, η Ίμβρος και η Τένεδος!

Αναγκαία καθίσταται η σύνδεση της οδικής Νέας Εγνατίας στην Αλεξανδρούπολη με τη Νέα Θαλάσσια Εγνατία αλλά και με τον κάθετο οδικό άξονα Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου.

Ως νομός, ο Έβρος βρίσκεται σε γεωστρατηγικό σημείο της βαλκανικής χερσονήσου, με γεωφυσικές προδιαγραφές, ώστε να εξελιχθεί σε σημείο αναδιανομής ενέργειας και διακίνησης προσώπων και πραγμάτων…

Ο Έβρος, λοιπόν, αποκτά μια νέα αναπτυξιακή δυναμική, η οποία τον καθιστά ασφαλή και αναβαθμισμένο προορισμό, έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του…

Διαθέτοντας σπουδαίες ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες μόνο στην Αλεξανδρούπολη, στη Σαμοθράκη, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα αριθμούν τις 60, ενώ στη Θράκη είναι πάνω από 120!

Συνδυαστικά με πλούσια γαστρονομία και εξαιρετικά εστιατόρια, που ικανοποιούν τον πλέον απαιτητικό πελάτη, με εξαιρετικές πρώτες ύλες, υπέροχες ποικιλίες κρασιού και παραδοσιακά ηδύποτα!

Ο Έβρος του χθες, του σήμερα και των πολλών προοπτικών που διαμορφώνονται πληροί όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να προσφέρει μια μοναδική τουριστική εμπειρία!

Σας αναμένουμε με χαρά!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ