Συγκίνηση σε άδειες εξέδρες

Συγκίνηση σε άδειες εξέδρες

Mε την πανδημία στο επίκεντρο, την τεχνολογία στο μάξιμουμ και την ιαπωνική παράδοση να προσθέτει την ξεχωριστή της πινελιά, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων γέμισε συγκίνηση όσους –λίγους– την παρακολούθησαν από κοντά και φυσικά τα δισεκατομμύρια των τηλεθεατών σε ολόκληρο τον πλανήτη, που καθηλώθηκαν μπροστά από τους δέκτες τους.

Στα 240 λεπτά που διήρκησε το τελετουργικό τονίστηκε η υπερπροσπάθεια των αθλητών κατά την περίοδο της μάχης με τον φονικό νέο κορονοϊό. Δυστυχώς, η απουσία του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, αφού το «παρών» στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο έδωσαν λιγότεροι από 1.000 θεατές, υπό αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης. Τίποτα δεν θύμιζε τα φανταχτερά πάρτι που συνηθίζονταν σε αντίστοιχες τελετές άλλων διοργανώσεων.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία των γιγάντιων ξύλινων δακτυλίων που μετατράπηκαν στο ολυμπιακό σύμβολο. Τα δαχτυλίδια, διαμέτρου 4 μέτρων, φτιάχτηκαν από δέντρα που φύτεψαν οι αθλητές που συμμετείχαν στους Αγώνες που είχε διοργανώσει το Τόκιο το 1964.

Ρίγη συγκίνησης για τους Έλληνες, καθώς την παρέλαση, ως είθισται, άνοιξε η ελληνική ομάδα, με τον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη να κρατούν ψηλά το σύμβολο της πατρίδας μας, τη γαλανόλευκη. Μετά την παρέλαση, νέοι και νέες από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έστειλαν μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας και σχημάτισαν το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ταυτόχρονα, τραγουδιστές από όλο τον κόσμο τραγούδησαν το «Imagine» του Τζον Λένον, στέλνοντας με τη σειρά τους μήνυμα ενότητας, ειρήνης και αδελφοσύνης των λαών.
Ιδιαίτερο το φινάλε που επεφύλασσαν οι διοργανωτές, με τη δημοφιλή τενίστρια Ναόμι Οσάκα να ανάβει τον βωμό και την ολυμπιακή φλόγα να καίει για όσο διαρκούν οι Αγώνες, άσβεστος και ακοίμητος φρουρός του αθλητικού ιδεώδους και των αξιών του.

Στη μάχη οι Έλληνες

Με την Άννα Ντουντουνάκη στα 100 μ. πεταλούδα και τον Απόστολο Χρήστου στα 100 μ. ύπτιο τα «δελφίνια» μας μπαίνουν στη μάχη της κολύμβησης. Παράλληλα, ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στο τένις η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ η Εθνική πόλο θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στο μεγαθήριο του αθλήματος, που ακούει στο όνομα Ουγγαρία. Σήμερα και ο Παναγιώτης Γκιώνης στο πινγκ πονγκ και σιγά σιγά όλοι μας οι αθλητές θα διεκδικήσουν τις δικές τους πιθανότητες για ατομικά ρεκόρ, ζηλευτές επιδόσεις και φυσικά μετάλλια. Ο στίβος, που όλοι περιμένουμε, αρχίζει αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα της ερχόμενης Παρασκευής.

Να σημειωθεί ότι προχθές η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε 106 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αξιόπιστες πηγές να εκφράζουν τον φόβο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί όσο κυλούν οι μέρες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ