“Π”: Ανάλεκτα

“Π”: Ανάλεκτα

Ανησυχία
Αγριεύει η κατάσταση στην Τουρκία και οι πολιτικές διαφορές φαίνεται ότι λίγο απέχουν από το να εξελιχθούν σε ένοπλες συγκρούσεις. Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP κατήγγειλε διεθνώς ότι τα γραφεία του στη Σμύρνη δέχθηκαν ένοπλη δολοφονική επίθεση από έναν ακροδεξιό των Γκρίζων Λύκων.
Η 38χρονη Ντενίζ Ποϊράζ, που βρισκόταν στα γραφεία την ώρα της επίθεσης, εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τον τούρκο φασίστα.

Η μάχη με τα στελέχη του ιού
Σε χώρες όπου το στέλεχος Άλφα είναι κυρίαρχο, η ανοσία θα ήταν εφικτή με τον εμβολιασμό του 75% του πληθυσμού, αν χρησιμοποιούνταν μόνο εμβόλια mRNA (δηλαδή Pfizer και Moderna), αλλά θα απαιτούνταν ο εμβολιασμός του 100% του πληθυσμού αν χρησιμοποιούνταν μόνο εμβόλια AstraZeneca. Με το στέλεχος Δέλτα, το ελάχιστο απαιτούμενο όριο για τη συλλογική ανοσία ανεβαίνει στο 90% για τα εμβόλια mRNA. Όμως, ακόμα και αν μόλις ένας στους τέσσερις έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca, η ανοσία της αγέλης καθίσταται ανέφικτη. Πά­ντως η πληθώρα των πληροφοριών που καθημερινά έρχεται μάλλον επιτείνει τη σύγχυση στον πληθυσμό παρά απαντάει σε ερωτήματα.

Θέλει δουλειά
Μία από τις δυσκολότερες αποστολές που ανέλαβε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ήταν να βάλει μια τάξη στον ΕΦΚΑ. Ο κ. Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε την ανάγκη να προχωρήσει η ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ. Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι ήδη έχουν μπει 50 ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά τα αρχεία με στοιχεία ασφαλισμένων εξακολουθούν να βρίσκονται σε ατελείωτες στοίβες από χαρτί.

Μεγάλος αριθμός
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.272 ομοειδείς παραβάσεις. Συνολικά 17 παραβάσεις βεβαιώθηκαν και έγιναν 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ., παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.ά.).
Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ανάλογες κυρώσεις.

Έρημος Ελλάδα
«Το 50% του ελλαδικού χώρου κινδυνεύει με ερημοποίηση μέσα στην επόμενη 20ετία, σύμφωνα με την προβολή των σεναρίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός. Ο υπουργός είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν… έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες που είχε προτείνει η αρμόδια Εθνική Επιτροπή κατά της Ερημοποίησης.

Χρειάζεται ενημέρωση
Τρίτος πιλότος της British Airways βρέθηκε νεκρός μετά από εμβόλιο κατά της Covid-19. Η British Airways βρίσκεται τώρα σε συζητήσεις με την κυβέρνηση σχετικά με το αν θα επιτρέψει στους εμβολιασμένους πιλότους να πετάξουν. Το πρόβλημα είναι ότι 80% – 85% των πιλότων της British Airways έχει εμβολιαστεί…

Πάμε καλά
Αύξηση τζίρου άνω του 40% τον Απρίλιο για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο τζίρος των εν λόγω εταιρειών ξεπέρασε τα 20 δισ. ευρώ, έναντι 14,3 δισ. τον προηγούμενο Απρίλιο, εν μέσω του σκληρού lockdown του πρώτου κύματος.

Νέοι τρόποι
Ένας αυξανόμενος αριθμός μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων λανσάρει ψηφιακά νομίσματα που επιτρέπουν στους οπαδούς να ψηφίζουν για μια ποικιλία δευτερευουσών αποφάσεων, καθώς το άθλημα αντιμετωπίζει πτώση των εσόδων λόγω της πανδημίας. Μεταξύ των συλλόγων που θα κυκλοφορήσουν tokens είναι οι Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία και Μίλαν στην Ιταλία.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ