Πήρε το… όπλο του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και… πυροβολεί κατά των τραπεζών!

Πήρε το… όπλο του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και… πυροβολεί κατά των τραπεζών!

-Βάζουν όλο εμπόδια για τη δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επισημαίνει ο Κ. Μίχαλος

Όλα έχουν όρια, που όταν ξεπερνιούνται με το δίκιο του φωνάζει όποιος αδικείται.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος τα είπε έξω από τα δόντια, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες βάζουν εμπόδια στη χορήγηση δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ώρα που η Αγορά προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια της και να μπει τέλος στα λουκέτα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, από το βήμα της τηλεδιάσκεψης του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ)» μίλησε χωρίς περιστροφές: «Χρειάζεται να υπάρχει αναλυτική καταγραφή της απόρριψης αιτημάτων για δάνεια και γραμμές πίστωσης, ώστε να διαπιστώνονται τυχόν αδυναμίες τόσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και των τραπεζικών συστημάτων. Διότι ο βαθμός απόρριψης είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό»!

Προχώρησε, όμως, και παραπέρα, κάνοντας καίριες επισημάνσεις όσον αφορά τον ρόλο των ίδιων των τραπεζών.
«Αντί να επικαλούνται οι τράπεζες διαρκώς εμπόδια και προβλήματα, είναι ανάγκη να γίνουν, επιτέλους, μέρος της λύσης, να αναλάβουν τον ρόλο που τους αναλογεί στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ρόλο για τον οποίο έχουν στηριχθεί επανειλημμένα, τόσο από τους έλληνες φορολογουμένους όσο και από την ΕΚΤ»!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ