Κτηματολόγιο: Όχι άλλα δικαστήρια…

Κτηματολόγιο: Όχι άλλα δικαστήρια…

Εδώ και δύο δεκαετίες παρατηρείται πως οι εγγραφές «αγνώστου ιδιοκτήτη» διορθώνονται –κατά κανόνα– δικαστικά, αφενός μεν επειδή το Δημόσιο δεν συναινούσε στις σχετικές διορθώσεις, ακόμη κι αν δεν διατηρούσε δικαιώματα επί των ακινήτων, αφετέρου δε επειδή οι προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων απέρριπταν τις αιτήσεις και παρέπεμπαν τις υποθέσεις στα δικαστήρια.

Επαφές εργαζομένων με κόμματα

Στο πλαίσιο επαφών του σωματείου των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο με τα πολιτικά κόμματα, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τη βουλευτή Διαμάντω Μανωλάκου. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι με το Κτηματολόγιο διευρύνεται η δυνατότητα του κράτους να επιβάλει φορολογία σε γη και ακίνητη περιουσία.

Τέλος διαβούλευσης

Ολοκληρώθηκε Παρασκευή 16 Ιουλίου, η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου». Τα σχόλια από φορείς, εργαζομένους, πολίτες και επαγγελματίες έφτασαν τα 300 και θα αναφερθούμε σε αυτά εκτενώς την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, ένα στα τρία σχόλια αφορά τις ρυθμίσεις για το προσωπικό.

Αντίο, Άλκη…

Πένθος στο Κτηματολόγιο, καθώς την περασμένη Τετάρτη ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Έργων Απόστολος-Άλκης Μακρυγιάννης «έφυγε» ξαφνικά εν ώρα εργασίας, γεμίζοντας θλίψη την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του. Όλες και όλοι μιλούν για την επαγγελματική του ευσυνειδησία, την καλοσύνη, το χιούμορ, την ευστροφία και τη διάθεση προσφοράς.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ