Παραπομπή Παππά με… κομματικές σκοπιμότητες!

Παραπομπή Παππά με… κομματικές σκοπιμότητες!

-«Μέρα ντροπής» χαρακτήρισε ο Τσίπρας την απόφαση

Βαριά σκιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ρίχνει η απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής (Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής) για την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο. Παράλληλα ανέβασε κι άλλο τον δείκτη της έντασης στις σχέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκμηδενίζοντας έτσι τις πιθανότητες συνεννόησης και σύμπλευσης σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα εθνικού συμφέροντος.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Παππά αφορά παράβαση καθήκο­ντος κατ’ εξακολούθηση και σχετίζεται με τον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, που στην πορεία κρίθηκε αντισυνταγματικός και ακυρώθηκε. Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 178 βουλευτές, 86 κατά (ΣΥΡΙΖΑ), το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, για διαφορετικούς λόγους κάθε κόμμα, απείχαν από την ψηφοφορία. Ω­στόσο, αυτό που χαρακτήρισε τη διαδικασία στη Βουλή ήταν οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποίησε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «μέρα ντροπής για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τη Βουλή».

Επιτέθηκε δε με σφοδρότητα εναντίον του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι «έχει χτίσει την πολιτική σταδιοδρομία του πάνω στον διχασμό, στις προσωπικές επιθέσεις και στη δολοφονία χαρακτήρων των πολιτικών του αντιπάλων».

Ο ίδιος ο Ν. Παππάς μίλησε για προσωπική δικαίωση, με το σκεπτικό ότι οι κατήγοροί του δεν βρήκαν επαρκείς ενδείξεις για το κακούργημα πάνω στο οποίο έχτισαν το κατηγορητήριο. Αναφερόμενος προφανώς στο γεγονός ότι η παραπομπή του είναι μόνο για παράβαση καθήκοντος και όχι και για δωροληψία, όπως επιδίωκε στο αρχικό στάδιο η πλειοψηφία (ΝΔ – ΚΙΝΑΛ).

«Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια κι έ­μεινε με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας», τόνισε. «Το γεγονός ότι ο κ. Παππάς παραπέμπεται μόνο για παράβαση καθήκοντος επιβεβαιώνει το αδιάβλητο της διαδικασίας και την απουσία κομματικών σκοπιμοτήτων», ήταν η απάντηση κυβερνητικών βουλευτών.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα γίνει η κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ