Μάκης Κουρής: Χτυπούν οι νέοι τις καμπάνες στην Εκκλησία…

Μάκης Κουρής: Χτυπούν οι νέοι τις καμπάνες στην Εκκλησία…

Η νέα γενιά έστειλε τα μηνύματά της

-Αν δεν τις ακούσει, θα είναι η μεγάλη χαμένη, και δεν θα φταίνε οι πιστοί

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Ένα γκάλοπ που κατέγραψε τις θέσεις της νέας γενιάς απέναντι στην Εκκλησία, το μήνυμα που έστειλαν οι νέοι μας, οι οποίοι θα πάρουν τη σκυτάλη, φαίνεται να μην ανησύχησε την ηγεσία της, ούτε καν τους ιεράρχες που έχουν φιλοδοξίες για τον θρόνο. Δυστυχώς, ούτε τον τωρινό ηγέτη της ανησύχησε. Ίσως να φταίνε και τα χρόνια που κουβαλάει. Απόδειξη, το ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα η Εκκλησία είναι ΑΠΟΥΣΑ!

Οι νέοι μας έστειλαν το μήνυμα στην ηγεσία της Εκκλησίας, αλλά δεν φαίνεται να το διάβασε. Δεν προβληματίστηκαν οι περισσότεροι ιεράρχες, που ξέρουν ότι είναι ισόβιοι και δεν δίνουν λογαριασμό σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Λογικά θα έπρεπε να είχε ανησυχήσει, για να μην πούμε ταρακουνήσει, ΟΛΟΥΣ τους ιεράρχες, που δεν έχουν καμία επαφή με τους νέους μας.

Το κατέγραψε η έρευνα της Κάπα Research. Ιδού τα πιο σημαντικά μηνύματα αμφισβήτησης που έστειλαν οι νέοι στο πλήρωμα της Ιεραρχίας μας:
• Το 83% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια.
• Δηλώνει επίσης ξένο προς τα θεία και το τελετουργικό της Εκκλησίας, με εξαίρεση τις μεγάλες γιορτές (Χριστούγεννα και Πάσχα) και τα μυστήρια που έχουν και κοινωνική διάσταση (γάμοι, βαπτίσεις).
• Οι γενιές 17 – 39 ετών τοποθετούνται ξεκάθαρα υπέρ του χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, με το τεράστιο ποσοστό του 77%!
• Πρέπει επίσης να τονιστεί, προς γνώση των ιεραρχών μας, ότι έχει αρχίσει να συζητείται ο τρόπος εκλογής των Μητροπολιτών από την Ιεραρχία, μεταξύ των 80 ιεραρχών (μεταξύ τους, δηλαδή), χωρίς να υπάρχει εκπροσώπηση των πιστών, ούτε καν από τη Μητρόπολη για την οποία γίνεται εκλογή ιεράρχη. Όλα έχουν προσυμφωνηθεί, έχει αποφασισθεί ποιος θα εκλεγεί, έχει γίνει (δυστυχώς) η… μοιρασιά, εν αγνοία και του «Αγίου Πνεύματος».
• Είναι επίσης ώρα να μπει ένα όριο ηλικίας για τους Μητροπολίτες, όταν μάλιστα κάποιες φορές οι πιστοί ξέρουν ότι κάποιους δεν τους κρατούν οι δυνάμεις τους, λόγω είτε ηλικίας είτε προβλημάτων υγείας, και προκαλούν μόνο λύπη δείχνοντας ότι θέλουν να πάρουν τον θρόνο μαζί τους… Ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος έδειξε τον δρόμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος έχει τον λόγο…

Η Εκκλησία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την ικανοποίηση «προσωπικών φιλοδοξιών».

Έναν χρόνο και παραπάνω είναι ΑΠΟΝΤΕΣ –στη συντριπτική τους πλειονότητα– από τον αγώνα για να εμβολιασθούν στο σύνολό τους οι Έλληνες, από τη μάχη για να μη χαθούν άλλες ζωές, να μείνει ισχυρό και όρθιο το πλήρωμα του σκάφους, της Ελλάδας μας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ