«Ελλάς – Γαλλία, συμμαχία»: Να το… ψητό!

«Ελλάς – Γαλλία, συμμαχία»: Να το… ψητό!

Οι… αγάπες έχουν κόστος…

Η Γαλλία δεν θα προσφέρει τη στήριξή της στη χώρα μας χωρίς ανταλλάγματα, επειδή μας… αγάπησε. Ποιος ξεχνά εκείνο το «Ελλάς – Γαλλία, συμμαχία»; Μόνο που δεν προσέφερε τίποτα στην πράξη.

Αυτό ομολογεί ο γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα. Οι παραγγελίες αεροπλάνων και φρεγατών είναι το… ψητό. Λέει συγκεκριμένα ο πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Πατρίκ Μεζονάβ: «Απέναντι στις απειλές η Ελλάδα πρέπει να διαθέτει τα μέσα διασφάλισης της ασφάλειάς της και χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιλογή του αεροσκάφους Ραφάλ, που θα προσφέρει στην Ελλάδα ένα βέβαιο στρατηγικό πλεονέκτημα, ενώ θα διευκολύνει και τη διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεών μας. Είναι όμως επίσης επιλογή της λογικής: είναι σωστό η Ελλάδα να αποκτήσει στρατηγικούς εξοπλισμούς από τον Γάλλο εταίρο στον οποίο γνωρίζει ότι θα μπορεί να υπολογίζει σε κάθε περίπτωση. Η επιλογή των γαλλικών όπλων –το Ραφάλ και, ελπίζω επίσης, η φρεγάτα FDI– αποτελούν για την Ελλάδα τη σαφέστατη επιλογή μιας ισχυρής στρατηγικής σχέσης με έναν αξιόπιστο εταίρο».

Αν δεν πάρουμε τα Ραφάλ και τη γαλλική φρεγάτα FDI, θα έχουμε τη στήριξη της Γαλλίας απέναντι στις απειλές της Τουρκίας;

Ή «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν» και η στήριξη των Παρισίων;
Εν πάση περιπτώσει, κάτι… ψήνεται. Ας ελπίσουμε να μη βγούμε χαμένοι…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 

 


Σχολιάστε εδώ