Τουρισμός διπλωμάτη σε… Γκουανταλαχάρα ή Ιμαλάια…

Τουρισμός διπλωμάτη σε… Γκουανταλαχάρα ή Ιμαλάια…

Πλήρωνε κορόιδο Έλληνα

Δεν είναι μυστικό ότι, εκτός ελάχιστων πόστων, οι Διπλωματικές Αρχές στο εξωτερικό έχουν καταντήσει χώρος απόσυρσης διπλωματών, ώστε να εξασφαλίζουν το επίδομα αλλοδαπής, δημόσιες σχέσεις και μια τετραετία πληρωμένων διακοπών και τουρισμού, αναλόγως της χώρας διαπίστευσης.

Το πρόβλημα είναι όταν ορισμένες, οι οποίες έχουν επιδοθεί σε τουρισμό μετά του συζύγου, ο οποίος έχει πάρει απόσπαση πρώτα στο γενικό προξενείο του οποίου προΐστατο η σύζυγος και τώρα στην πρεσβεία σε μαγική χώρα της Λατινικής Αμερικής, δεν αντιστέκονται στον πειρασμό να κάνουν αναρτήσεις με τις εκδρομές τους (τις οποίες πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο).

Εκτός από το γελοίο του πράγματος, μήπως θα πρέπει και η Διεύθυνση Προσωπικού και ο ίδιος ο κ. Δένδιας να ζητήσουν έναν πιο ακριβή απολογισμό από την κάθε Διπλωματική Αρχή; Δηλαδή, να ξέρει η Κεντρική Υπηρεσία τον λόγο αλλά και το αποτέλεσμα που είχε κάθε εκτός έδρας μετακίνηση του κάθε επικεφαλής Αρχής.

Πήγες, π.χ., στην Γκουανταλαχάρα ή στα Ιμαλάια; Τότε στο επόμενο τηλεγράφημα να κάνεις απολογισμό, αναφέροντας για ποιον λόγο πήγες, ποιον συνάντησες και ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης. Έτσι θα αποφευχθούν και τα κακεντρεχή σχόλια και εξοικονόμηση πόρων θα γίνει και κάποιοι φιλότιμοι διπλωμάτες θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τους πόρους που έχουν προς το συμφέρον της χώρας.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ