Πολύ δύσκολες στιγμές για την Σάμο

Πολύ δύσκολες στιγμές για την Σάμο

Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνει η Σάμος, καθώς η πύρινη λαίλαπα που μαίνεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (15/7) δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και η νύχτα αναμένεται δύσκολη στο νησί, δεδομένου ότι τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί.

Σύμφωνα με το samosvoice.gr, στους Μυτιληνιούς, στην περιοχή Γιάννου, έφθασε το βράδυ της Πέμπτης (23:00) το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στη Σάμο, μετά τους Βουρλιώτες απ’ όπου ξεκίνησε το μεσημέρι και το Κοκκάρι απ’ όπου πέρασε το απόγευμα. Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση, παρά την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων. Και τη νύχτα θα καίει η φωτιά, ελπίδες με το πρώτο φως της ημέρας όταν θα ξαναπετάξουν τα εναέρια μέσα.

Σύσταση-προειδοποίηση μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 εστάλη απόψε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με sms στα κινητά των κατοίκων σε Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιούς και Μαυρατζαίους, να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Στη Σάμο για να συντονίσουν το έργο της κατάσβεσης φθάνουν με ελικόπτερο Super Puma ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, κι ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Φωτό αρχείου


Σχολιάστε εδώ