Οι ελληνικές περιουσίες στην Αλβανία εξαφανίζονται…

Οι ελληνικές περιουσίες στην Αλβανία εξαφανίζονται…

Και η Αθήνα δεν μιλά…

Ο καιρός περνά, αλλά ο Έντι Ράμα δεν έχει τηρήσει τη δέσμευσή του ότι θα συμφωνήσει σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τη διαμόρφωση του συνυποσχετικού και την παραπομπή της διαφοράς της οριοθέτησης ΑΟΖ στη Χάγη. Ο αλβανός πρωθυπουργός, που μπαίνει όλο και πιο βαθιά στον κύκλο επιρροής της Τουρκίας, κοροϊδεύει ξεδιάντροπα την ελληνική κυβέρνηση.

Αρχικά ήταν η αποδοχή της συμφωνίας που είχε υπογράψει η Αλβανία, αλλά με πρόσχημα την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ποτέ δεν επικύρωσε, μετά ζητούσαμε επαναδιαπραγμάτευση, μετά η συζήτηση σταμάτησε, μέχρι που ήρθε ο κ. Ράμα και έριξε το δόλωμα της «υπόσχεσης» για το συνυποσχετικό. Και μόνο με αυτήν την υπόσχεση ο κ. Ράμα έχει εξασφαλίσει την πλήρη στήριξη της Αθήνας στις σχέσεις με την ΕΕ.

Επιπλέον, η Αθήνα, προκειμένου να μη θυμώσει ο κ. Ράμα, έχει εγκαταλείψει και έχει αφήσει εκτός της ατζέντας τα θέματα της μειονότητας. Και οι ελληνικές περιουσίες συνεχίζουν να εξαφανίζονται, βάζοντας έτσι την ταφόπλακα στην ελληνική παρουσία στην Αλβανία…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ