Δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων από τον Ε.Ε.Σ.

Δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων από τον Ε.Ε.Σ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, ανέπτυξε δράση ενεργητικής προσέγγισης, υποστήριξης και διάθεσης ανθρωπιστικής βοήθειας σε αστέγους που διαβιούν στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021, από τις 9:30’ έως τις 14:00’, σε συνεργασία με την εταιρεία Procter & Gamble.

Κατόπιν χαρτογράφησης των περιοχών ευθύνης στο κέντρο της Αθήνας, ο Ε.Ε.Σ. κινητοποίησε το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών), για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που διαβιούν στο δρόμο υπό αντίξοες συνθήκες και οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα σε περιόδους καύσωνα. Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, διανεμήθηκαν συνολικά 120 δέματα με υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας (είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, είδη βασικής διατροφής και είδη ατομικής προστασίας). Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν θερμομετρήσεις, παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, καθώς και ενημέρωση για κλιματιζόμενες αίθουσες και χώρους φιλοξενίας αστέγων που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ τα κλιμάκια του ΕΕΣ διένειμαν εμφιαλωμένο κρύο νερό και χυμούς στους διερχόμενους πολίτες και τουρίστες της περιοχής.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθ΄ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όπου επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες, θα συνεχίσει να αναπτύσσει σε σταθερή, εβδομαδιαία βάση, παρόμοιες δράσεις για την υποστήριξη των αστέγων, διανέμοντας 100-120 δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας τη φορά. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι, από την αρχή του έτους έως σήμερα, τα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχουν διανείμει συνολικά 2.500 δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας σε αστέγους, χάρη στην ευγενική χορηγία της εταιρείας Procter & Gamble, η οποία υποστηρίζει σταθερά τις δράσεις που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ. προς όφελος αυτής της πλέον ευάλωτης ομάδας.


Σχολιάστε εδώ