Καταγγέλλουν έλλειμμα οργάνωσης και άγνοια

Καταγγέλλουν έλλειμμα οργάνωσης και άγνοια

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά και διεξοδικά για την κατάσταση που επικρατεί στο Κτηματολόγιο και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστελέχωσή του αλλά και στο έλλειμμα οργάνωσης και διοίκησης, η οποία οφείλεται στην πολυφωνία και στην άγνοια στοιχειωδών κανόνων δημόσιας διοίκησης.

Η αντιπολίτευση… μίλησε

Μετά από δύο χρόνια… αφωνίας, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο την ανησυχία τους για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται σε αυτό, εντοπίζοντας τον κίνδυνο να παραμείνει ημιτελές και άρα αναποτελεσματικό το έργο του Κτηματολογίου, εφόσον επιχειρείται η διακοπή του έργου πριν από την ολοκλήρωσή του.

Παράταση της παράτασης…

Παρατείνεται κατά ένα έτος, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, η αποκλειστική προθεσμία διόρθωσης ανακριβών πρώτων κτηματολογικών εγγραφών, που αφορούν ακίνητα περιοχών στις οποίες η κτηματογράφηση και η συλλογή δηλώσεων ξεκίνησε πριν από το 2006. Θυμίζουμε πως η αρχική προθεσμία ήταν το 2008 και ύστερα από 15 έτη συνεχών παρατάσεων φτάσαμε στο 2023…

Ένωση Δήμων και… Κτηματολογίου

Την Τρίτη, 20 Ιουλίου, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Κτηματολόγιο διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Δημοτική Περιουσία και Κτηματολόγιο», που αφορά την υποχρέωση των δήμων για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας, τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη υποβολή της και τις δυνατότητες ελέγχου και διόρθωσης των κτηματολογικών στοιχείων.

Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος;

Μετά την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στο σύστημα εντοπισμού HEPOS του Κτηματολογίου, εκτός λειτουργίας, λόγω κυβερνοεπίθεσης, είναι από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου ο κεντρικός server του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (κάτι που είχε ξανασυμβεί πέρυσι). Μάλιστα οι hackers ζητούν αυτήν τη φορά αμοιβή σε bitcoins για να επιτρέψουν την επαναλειτουργία του.

Ερώτηση για το Λασίθι στη Βουλή

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσες και όσοι είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας στους δήμους του Λασιθίου της Κρήτης, στα πλαίσια της διαδικασίας της προανάρτησης στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης, καταθέτοντας ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, που συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές Κρήτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ