Μικρά οικονομικά: Νέο πλαίσιο αμοιβών προσωπικού στην ΑΑΔΕ

Μικρά οικονομικά: Νέο πλαίσιο αμοιβών προσωπικού στην ΑΑΔΕ

«Οι άνθρωποι που εργάζονται στην ΑΑΔΕ διαθέτουν πλέον ένα νέο λειτουργικό περιβάλλον αξιολόγησης όλων των θέσεων εργασίας τους, με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, και κατάταξης των θέσεων αυτών σε βαθμούς, ανάλογα με τη βαρύτητα των καθηκόντων και των ευθυνών της κάθε θέσης. Πάνω σε αυτό το νέο βαθμολόγιο θέσεων στηρίζεται και το νέο πλαίσιο αμοιβών του προσωπικού της ΑΑΔΕ», τονίζει ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Ι. Πιτσιλής.


Μη στενοχωριέστε… Τα ταξίδια θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Ήδη πολλοί Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να τα προγραμματίζουν. Η Ελλάδα είναι ο τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός ανάμεσα σε 35 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την έρευνα της European Travel Commission. Υπολογίζεται ότι τα 2/3 των Ευρωπαίων προγραμματίζουν να ταξιδέψουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.


Το κόστος ανέγερσης νέων κτιρίων έχει αυξηθεί κατά 10% με 15%, όπως τονίζουν οι κατασκευαστές. Κύρια αιτία, οι πρώτες ύλες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις οικοδομικές εργασίες, που έχουν πάει στα ύψη! Ο αριθμός των απασχολουμένων στην οικοδομή έχει μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό λόγω της πανδημίας, ενδεχομένως κατά 200.000, όταν προ κορονοϊού ήταν πάνω από 400.000.


Ζήτω… Η Ελλάδα το 2021 ανέβηκε στην 46η θέση μεταξύ 64 χωρών στην κατάταξη του Institute for Management Development (IMD) από την 49η το 2019. Να σημειωθεί ότι συνολικά τη διετία 2019 – 2020 βρέθηκε υψηλότερα κατά 12 θέσεις. Η Ελβετία είναι στην 1η θέση και ακολουθούν Σουηδία, Δανία, Ολλανδία και Σι­γκαπούρη!


Βαρύ το κόστος… Από την 1η Μαρτίου 2020, ήτοι δέκα μέρες πριν ο Πα­γκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύξει την πανδημία Covid-19, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει 350.000 πτήσεις στους ελληνικούς αιθέρες.


Κανείς δεν πάει χαμένος… Μιλάμε για τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος μάλιστα έχει βαρύ βιογραφικό. Η δικαίωση, βέβαια, ήρθε αργά. Ανέλαβε μια θέση στην Ανεξάρτητη Αρχή που εποπτεύει το Ευ­ρωπαϊκό Στατιστικό Σύστημα, σε ό,τι αφορά την ορθή εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Κώδικα Πρακτικής. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Γεωργίου είχε επί χρόνια ταλαιπωρηθεί στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι… φούσκωσε τα ελλείμματα και οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια.


Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιε­ρόπλοιων, η αμερικανική Carnival, το 2019 είχε κέρδη 3 δισ. δολ. και πέρυσι ανακοίνωσε ζημίες που άγγιξαν τα 10 δισ. δολ., τα δε έσοδά της μειώθηκαν κατά 73%!


Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», τον Μάιο δημιουργήθηκαν 95.166 νέες θέσεις εργασίας. Από αυτές, οι 44.229 ήταν στα καταλύματα, οι 25.480 στην εστίαση και οι 4.814 στο λιανικό εμπόριο. Στο πεντάμηνο δημιουργήθηκαν 177.103 νέες θέσεις απασχόλησης, όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν δημιουργηθεί μόνο 5.826.


Άλλη μια πρωτιά: Η Ελλάδα έκοψε το νήμα… Είναι η ακριβότερη χώρα στις τηλεπικοινωνίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 2020! Οι χρεώσεις όχι μόνο ήταν οι υψηλότερες στην ΕΕ αλλά ήταν και κατά 73% υψηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Έχουμε, όμως, κι άλλη διάκριση: Στην Ελλάδα οι τιμές των τροφίμων το 2020 ήταν κατά 2,1% υψηλότερες από τον μέσο όρο στην ΕΕ, με τη χώρα μας να είναι η 12η πιο ακριβή σε αυτή την ομάδα αγαθών.


Τα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών και ξένων τραπεζών προς την ελληνόκτητη ναυτιλία υποχώρησαν το 2020 κατά 6,24%. Το σύνολο των πιστώσεων διαμορφώθηκε στα 49,79 δισ. δολάρια έναντι 53,41 δισ. δολ. το 2019. Τη μεγαλύτερη έκθεση στη ναυτιλία εμφανίζει η Τράπεζα Πειραιώς με σύνολο πιστώσεων 2,9 δισ. δολ. και ακολουθεί η Alpha Bank με χαρτοφυλάκιο 2,85 δισ. δολ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ