Δύο στα δύο έχασε ο Κυριάκος

Δύο στα δύο έχασε ο Κυριάκος

Δύο… μεγάλους στόχους είχε βάλει ο Κυρ. Μητσοτάκης για το διάστημα μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Ο πρώτος ήταν η ύφεση της πανδημίας και η ομαλή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Ο δεύτερος, η μερική έστω ανάκαμψη του τουρισμού.

Αρχές Ιουλίου έ­χουμε έξαρση των κρουσμάτων και βρισκόμαστε εν όψει ενός τέταρτου κύματος με μεταλλάξεις, που είναι ά­γνωστο πότε θα εκτονωθεί και θα κάνει τον κύκλο του. Η έξαρση αυτή της πανδημίας τινάζει στον αέρα τα σχέδια που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση και στέλνει στα αζήτητα τις… μεγάλες προσδοκίες για ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης και αύξηση των εσόδων. Συμπερασματικά: Δύο στα δύο για τον πρωθυπουργό αυτό το καλοκαίρι!

Υποχρεωτικό εμβολιασμό ζητούν οι ξενοδόχοι

Ένα… βήμα μπροστά από την κυβέρνηση βρίσκονται φορείς και οργανώσεις στο ζήτημα των εμβολίων. Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να προβληματίζονται με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με επιστολή της προς τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας ζητάει να νομοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, δεδομένου ότι έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών και υπάρχει κίνδυνος είτε να προσβληθούν από τον ιό είτε να τον μεταδώσουν. Επισημαίνει ακόμη η Ομοσπονδία ότι η πραγματοποίηση self test μία φορά την εβδομάδα, που ισχύει τώρα, δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στην κυβέρνηση το σκέφτονται ακόμη…

Ο τσαμπουκάς δεν περνάει…

Αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει η επιθετική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να πείσει τους πολίτες να εμβολιασθούν. Οι απειλές, ο εκφοβισμός και οι ακατανόητοι διαχωρισμοί έχουν προκαλέσει τη δυσφορία βουλευτών αλλά και ορισμένων υπουργών, οι οποίοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό κινείται σε λάθος κατεύθυνση. «Με τις απειλές και τους εκβιασμούς θα πετύχουμε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα», σημειώνουν, ενώ επισημαίνουν τον κίνδυνο του πολιτικού κόστους. «Με την τακτική αυτή έχουμε στρέψει εναντίον μας ακόμη και μεγάλη μερίδα εμβολιασμένων, που ενοχλείται με όλο αυτό το κλίμα φόβου που καλλιεργούν μερικοί υπουργοί», τονίζουν. Στο Μέγαρο Μαξίμου… κάνουν πως δεν ακούν και συνεχίζουν απτόητοι. Και αμετανόητοι.

Αλαλούμ για την πανδημία

Το κυβερνητικό αλαλούμ σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία συνεχίζεται με… αμείωτη ένταση. Τετάρτη πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης δηλώνει σε ΜΜΕ (ΣΚΑΪ) ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει τα μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις προς τα νησιά και σε αυτές από νομό σε νομό. Λίγες ώρες μετά και στο ίδιο ΜΜΕ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος… διευκρίνισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και επιπλέον το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι καν εφαρμόσιμο! Εντάξει, να μη συμφωνούν μεταξύ τους οι υπουργοί είναι λογικό, αλλά να μην μπορούν ούτε να συντονιστούν παραπάει.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ