Αρκετά ήπιες οι θέσεις του νέου γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ

Αρκετά ήπιες οι θέσεις του νέου γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ

Νέος γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ εξελέγη ο Στέφανος Στεφάνου, μια εκλογή που σηματοδοτεί το πέρασμα του ΑΚΕΛ στη νέα γενιά στελεχών. Ο Άντρος Κυπριανού δεν μπόρεσε να οδηγήσει σε ανάκαμψη το κόμμα και έτσι παρέδωσε τη σκυτάλη.

Ο Στέφανος Στεφάνου, γέννημα θρέμμα του κόμματος, με σπουδές στη Βουλγαρία, διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΔΟΝ και κατόπιν υπηρέτησε και ως σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δημήτρη Χριστόφια στη διάρκεια της θητείας του στην Προεδρία.

Όσον αφορά το Κυπριακό, οι θέσεις του είναι αρκετά μαλακές και δεν ξεφεύγει βεβαίως από τη γενική και απολύτως λανθασμένη προσέγγιση του ΑΚΕΛ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει το ίδιο μερίδιο ευθύνης με την Τουρκία για το Κυπριακό… Και ο τρόπος με τον οποίο –ιδεολογικές παρωπίδες–αντιμετωπίζει τους Τουρκοκυπρίους το ΑΚΕΛ, εξιδανικεύοντάς τους, κάθε άλλο παρά βοηθά τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού. Πάντως ο κ. Στεφάνου είναι ένας έντιμος νέος πολιτικός και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την «πονεμένη» κυπριακή πολιτική σκηνή.


Το κενό που άφησε, με την παραίτησή του από το ΥΠΕΞ, ο Αλέξανδρος Κουγιού καλύφθηκε άμεσα με την τοποθέτηση σε θέση πρέσβεως εκ προσωπικοτήτων του Μιχάλη Σπινέλη, ο οποίος αναλαμβάνει έτσι και καθήκοντα γενικού επιθεωρητή για 24 μήνες…


Ο Θεοχάρης Λαλάκος επιστρέφει από τη Λευκωσία και, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο διάδοχος του Κυριάκου Λουκάκη στη θέση του διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ. Μια πολύ καλή επιλογή ο κ. Λαλάκος, ο οποίος έχει καλύψει σειρά σημαντικών θέσεων, από τα Σκόπια και την Ά­γκυρα μέχρι την Ουάσινγκτον και τη Λευκωσία.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: brief.com.cy


Σχολιάστε εδώ