Ολυμπιακοί Αγώνες: Παγκόσμιο το σοκ στη διεθνή αθλητική κοινότητα – Χωρίς θεατές!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παγκόσμιο το σοκ στη διεθνή αθλητική κοινότητα – Χωρίς θεατές!

Aίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώ­μη και βεβαίως στην ευρεία αθλητική κοινότητα προκαλεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διε­ξαχθούν χωρίς θεατές, έπειτα από σχετική απόφαση του Τόκιο, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων Covid-19 στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η απόφαση, που εσχάτως έμοιαζε αναπόφευκτη, με δεδομένη την επιβαρυμένη κατάσταση με την πανδημία στη χώρα, πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη ανάμεσα στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο, τις Αρχές της πόλης και την κυβέρνηση.

«Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, που όμως έπρεπε να ληφθεί για το καλό των θεατών», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, με τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Σέικο Χασιμότο να σχολιάζει σχετικά: «Είχαμε αναλάβει την ευθύνη από την πρώτη ημέρα που αναβλήθηκαν οι αγώνες το 2020. Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μέτρα προκειμένου να προσφέρουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς και Παραολυ­μπιακούς Αγώνες για τους ιάπωνες πολίτες και όλους τους αθλητές».

Ήδη ενημερώθηκαν σχετικά οι αποστολές των χωρών, και η δική μας βεβαίως, ενώ γενικότερα τα περιοριστικά μέτρα στην Ιαπωνία θα συνεχίσουν να είναι πολύ αυστηρά, παρά τη σχετική μείωση των κρουσμάτων, που, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν προδιαθέτει για εξοβελισμό του ιού. Τα τεστ θα είναι συνεχή και απαρέγκλιτος στόχος των διοργανωτών παραμένει η ασφάλεια όλων όσοι επισκεφτούν το Τόκιο τις ημέρες των Αγώνων.

Για τον λόγο αυτό η κυκλοφορία τις νυχτερινές ειδικά ώρες στην πόλη θα είναι περιορισμένη, με υποχρεωτική φυσικά τη χρήση μάσκας από όλους, είτε εντός είτε εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ