Πρωταθλήτρια Αμερικής η Αργεντινή μέσα στο Μαρακανά με 1-0 επί της Βραζιλίας

Πρωταθλήτρια Αμερικής η Αργεντινή μέσα στο Μαρακανά με 1-0 επί της Βραζιλίας

Η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 της Βραζιλίας μέσα στο Μαρακανά και κατέκτησε το Copa America του 2021, το 15 στην ιστορία της και το πρώτο έπειτα απ’ το 1993.

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε αυτό που πάντα ονειρευόταν, να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την πατρίδα του, κάτι που έλειπε.

Ένα κλασικό ντέρμπι κορυφής της Λατινικής Αμερικής. Δυνατά μαρκαρίσματα πολλες διακοπές και αρκετές κίτρινες κάρτες. Χαρακτηριστικό το σκίσιμο στο σορτσάκι του Νεϊμάρ απ’ την αρχή.

Η αλμπισελέστε βρήκε τον δρόμο προς στα δίχτυα στο 22ο λεπτό. Ο Ντε Πολ έκανε ένα βαθύ γέμισα, ο Λόντι υπολόγισε λάθος την πορεία της μπάλας, ο Ντι Μαρία το εκμεταλλεύτηκε, πάτησε στην περιοχή και κρέμασε τον Έντερσον για το 1-0.

Η Βραζιλία μετά το γκολ άργησε να βρει ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε αρκετές φορές με αξιώσεις στο γκολ αλλά βρήκε απέναντι της τον… Μαρτίνς.

Ο Ρισάρλισον σκόραρε στο 52ο λεπτό, όμως δεν μέτρησε καθώς ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του Ρομέρο. Ο Ρισάρλισον απείλησε ξανά στο 54′, έπειτα από ωραία πάσα του Νεϊμάρ, όμως ο Μαρτίνες απέκρουσε.

Η Αργεντινή διαχειρίστηκε το παιχνίδι παίζοντας στην κόντρα καθώς κυλούσαν τα λεπτά η Βραζιλιάνοι γέμιζαν με άνχος.

Στο 89′ η Αργεντινή είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Ντε Πολ έβγαλε τον Μέσι σε θέση τετ α τετ, όμως δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μοντιέλ, Ρομέρο (79′ Πετσέλα), Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Παρέδες (54′ Γκουίδο Ροντρίγκες), Λο Σέλσο (63′ Ταγλιαφίκο), Ντι Μαρία (79′ Παλάτσιος), Λ. Μαρτίνες (79′ Γκονσάλες), Μέσι.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Έντερσον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ρενάν Λόντι (76′ Έμερσον), Κασεμίρο, Φρεντ (46′ Φιρμίνο), Έβερτον (63′ Βινίσιους), Πακετά (76′ Μπαρμπόσα), Νεϊμάρ, Ρισάρλισον.

Φωτό: twitter/copaamerica


Σχολιάστε εδώ