Ώρα για ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κατά του κορονοϊού με τη συμμετοχή και της Εκκλησίας

Ώρα για ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κατά του κορονοϊού με τη συμμετοχή και της Εκκλησίας

Δεν έχει η χώρα μας την… πολυτέλεια να χάνει κάθε μέρα ζωές

-Θρηνούμε ήδη 12.785 συνανθρώπους μας – Μέσα σε μία μέρα (9 Ιουλίου) τα κρούσματα έφτασαν τα 1.997 και συνολικά έχουν ξεπεράσει τα 435.018

O ξενόφερτος ιός έχει στείλει το μήνυμά του εδώ και καιρό… Δεν κάνει διακρίσεις. Δεν προτιμάει τον «γαλάζιο», τον «πράσινο» ή τον «κόκκινο». Θερίζει με το δρεπάνι του όποιον βρει στον δρόμο του.

Δεν τον ενδιαφέρει ποιας χώρας πολίτης είναι. Το έχει αποδείξει από τη μια άκρη του πλανήτη μέχρι την άλλη. Έχει καταφέρει να σπείρει τον τρόμο σε κάθε σπίτι και όλοι παίρνουν τα μέτρα τους, όμως ο εχθρός βρίσκει χαραμάδες και εισβάλλει. Και δεν «λειτουργεί» ούτε με… κριτήριο την ηλικία. Είναι αδίστακτος και κάθε μέρα αυξάνει ο κατάλογος των θυμάτων του.

Ο κλήρος έπεσε στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που παρά τα μέτρα που πήρε δεν κατάφερε να περιορίσει τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ δεν επιχείρησε να χτίσει και ένα οχύρωμα που θα περιόριζε τη δράση του ιού. Και παρά τη γενική κινητοποίηση σε όλο τον πλανήτη, το δρεπάνι του δεν σταμάτησε να αφαιρεί ζωές, να θερίζει όποιον βρει μπροστά του.

Μπροστά σε αυτή την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, θα περίμενε κανείς ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έκανε το αυτονόητο, αυτό που θα έκανε ο κάθε πολίτης. Ότι θα χτυπούσε την πόρτα του… γείτονά του και θα του ζητούσε να βοηθήσει, να βάλει πλάτη για να μην περάσει του κορονοϊού, γιατί αλλιώς θα πάρει σβάρνα και το δικό του μαγαζί…Δυστυχώς για τη χώρα, δεν έκανε το αυτονόητο. Προφανώς, νόμιζε ότι θα τα έβγαζε πέρα μόνος του, ότι θα γινόταν ο νέος «Ηρακλής» που θα «σκότωνε» τον μεγάλο εχθρό και θα έπαιρνε όλη τη… δόξα.

Αν χτύπαγε την πόρτα όλων των γειτόνων του, ίσως ο εχθρός να υποχωρούσε. Ο κορονοϊός, όμως, δεν έκανε το χατίρι κανενός, από τη στιγμή που σε καμία χώρα του πλανήτη δεν συνάντησε ισχυρή αντίσταση, που θα τον υποχρέωνε σε κάποιον συμβιβασμό… Ο δρόμος ήταν ανοιχτός, πίστευε. Και με το δίκιο του… Ο Βάρναλης είχε δίκιο… Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι α­ντάμα…

Ευθύνες μεγάλες έχουν ΟΛΟΙ οι γείτονες. Νόμιζαν ότι ο κορονοϊός δεν θα έ­μπαινε και στο δικό τους μαγαζί… Και περιορίστηκαν σε κριτική για το ότι δεν χρησιμοποίησε τα όπλα που είχε. Λόγια… Άοπλοι ήταν κι αυτοί… Και ο κορονοϊός το ήξερε… Εμπόδιο κανένα…

Κι όμως, λύση υπάρχει…

Κάθε ώρα που περνάει είναι σημαντική απώλεια.

Με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να καλέσει σε συσπείρωση όλους τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής για τον σχηματισμό ενός ισχυρού μετώπου κατά του κορονοϊού –αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη αξιώματα και τίτλους–, με τη συμμετοχή και της Εκκλησίας, με έναν και μόνο στόχο: Την αντιμετώπιση του αδίστακτου εχθρού και την προστασία της ζωής των πολιτών. Πριν αρχίσουν να παίρνουν τη σκυτάλη, η μια μετά την άλλη, οι μεταλλάξεις του… πονηρού ιού.

ΥΓ.: Προ του κοινού εχθρού, που απειλεί τίτλους και αξιώματα, πάνω από όλα είναι η προστασία του λαού.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: eurokinissi.gr


Σχολιάστε εδώ