Νίκος Αναστόπουλος στο “Π”: Η καρδιά μου λέει Ιταλία, αλλά…

Του
ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Παλαίμαχου διεθνούς επιθετικού και νυν Προπονητή της Καλαμάτας


Σ’ έναν τελικό δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για το ματς που θα κρίνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η καρδιά μου λέει Ιταλία, όμως οι Άγγλοι αγωνίζονται στο σπίτι τους και σαφώς το παιχνίδι προμηνύεται αμφίρροπο και δεν αποκλείεται να χρειαστεί επιπλέον των 90 λεπτών χρόνος για να κριθεί, όπως συνέβη με τους ημιτελικούς.

Οι Ιταλοί έχουν το σύστημά τους, τον τρόπο που αναπτύσσονται και ξεδιπλώνονται στο γήπεδο. Μέχρι τώρα τους βοήθησε στον απόλυτο βαθμό, όμως απέναντι στην αναρχία των Άγγλων δεν ξέρω αν θα αποδώσει. Δεν τους κατακρίνω με αυτό που λέω, πράγματι οι παίκτες του Σαουθγκέιτ δεν έχουν συγκεκριμένη τακτική – όσα φάμε κι όσα βάλουμε, για να το πω απλά. Και μένει να φανεί κατά πόσο η οργάνωση και το προσεκτικό παιχνίδι των αντιπάλων τους θα τους βάλει σε μπελάδες.

Σε μια τέτοια αναμέτρηση τα πάντα μετράνε, ένα λάθος, μια αβλεψία μπορούν να στοιχίσουν πανάκριβα. Τίποτα δεν συγχωρείται σ’ αυτό το επίπεδο και περιμένω μάλλον κλειστό αγώνα, τουλάχιστον από τους Ιταλούς, για τους Άγγλους, όπως είπα, δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα αλλάξουν χούγια. Αυστηρά 50-50, με τον νικητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Όσο για το Γουέμπλεϊ, αυτό είναι καλό βεβαίως για τους Άγγλους, όμως οι αντίπαλοί τους είναι ομάδα που δύσκολα επηρεάζεται από έδρες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: goalpost.gr


Σχολιάστε εδώ