Και οι δύο συνταξιούχοι… στην ελληνική ομάδα των διερευνητικών

Και οι δύο συνταξιούχοι… στην ελληνική ομάδα των διερευνητικών

Όχι ότι η κυβέρνηση καίγεται για τις διερευνητικές επαφές, αλλά η εμπλοκή που έχει προκύψει μάλλον θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα. Ο Αλέξανδρος Κουγιού παραιτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, όπου η τελευταία θέση που κατείχε ήταν αυτή του γενικού επιθεωρητή, με αφορμή την εμπλοκή στην υπόθεση αναζήτησης ευθυνών των γνωστών αμαρτωλών ιστοριών της ΥΔΑΣ.

Το γεγονός ότι δεν έχει πλέον άμεση σχέση με το ΥΠΕΞ και συγκαταλέγεται και ο ίδιος στην κατηγορία των συνταξιούχων δεν είναι εκ προοιμίου απαγορευτικό για να συνεχίσει να συμμετέχει στην ελληνική ομάδα των διερευνητικών. Όμως να συμμετέχουν δύο συνταξιούχοι πρέσβεις πάει μάλλον πολύ, καθώς πρακτικά δεν θα υπάρχει αυτή η υπηρεσιακή σχέση και ο οργανικός δεσμός του ΥΠΕΞ με τους δύο διαπραγματευτές, που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος.

Και πάντως χωρίς να θέλουμε να θέσουμε υπό αμφισβήτηση τις ικανότητες του Παύλου Αποστολίδη, είναι δεδομένο ότι η ηλικία θέτει εκ των πραγμάτων περιορισμούς και όρια…


Πήρε αναβολή ο διαγωνισμός… Γιατί;

Τι ακριβώς συμβαίνει με τον διαγωνισμό ακολούθων πρεσβείας; Όπως μας πληροφορεί αναγνώστης της στήλης, είχαν προκηρυχθεί για τον Νοέμβριο του 2020, αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας και αντί τώρα να ορισθεί ο διαγωνισμός για τον Ιούνιο, καθώς έχουν αρθεί πολλοί περιορισμοί, ενώ διεξάγονται και οι πανελλήνιες εξετάσεις, ο διαγωνισμός πάει μάλλον για φθινόπωρο. Δεν ξέρουμε αν είναι απλώς ο φόβος της πανδημίας που καθυστερεί τον διαγωνισμό ή αν τελικά είναι ένας εύσχημος τρόπος να «ξεφορτώσει» η διπλωματική ιεραρχία.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ