Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Νεράτζης

Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Νεράτζης

Φτωχότερη είναι από σήμερα η πολιτική ζωή της χώρας και ειδικά του Πειραιά.

Ένα από τα πιο επιφανή μέλη της, που διετέλεσε επι σειρά ετών υπουργός και Αντιπρόεδρος της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας, ο Τάσος Νεράτζης , έφυγε από κοντά μας το πρωί σε ηλικία 77 ετών .

Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Νίκαια ,σπούδασε στη Νομική Αθηνών και υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας στους εφήβους το 1965 με τη ΧΑΝ

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΝΔ και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη σημαία της το 1974 με Πρόεδρο τότε του κόμματος τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή.Επανεξελέγη το 1989 και το 1993 και έκτοτε εκλεγότανε συνεχώς μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας της ,ενώ διετέλεσε υπουργός Μεταφορών και υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο αγαπημένος χώρος για την κυριακάτικη βόλτα του ήταν η πλατεία Κοραη,ενώ είχε πολύ καλές σχέσεις με πολλούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες της πόλης.Ήταν τακτικός επισκέπτης του Αγίου Όρους και ήταν παροιμιώδες η αδυναμία του στα …γλυκά.Ήταν από τους κορυφαίους παράγοντες της ΝΔ στον Πειραιά και ήταν σεβαστός σε όλους για την ορθή πολιτική του κρίση ,την σύνεση και την απλότητά του

Νίκος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ


Σχολιάστε εδώ