Φοροελεγκτές οι… φορολογούμενοι, με μπόνους τον ΦΠΑ!

Φοροελεγκτές οι… φορολογούμενοι, με μπόνους τον ΦΠΑ!

Μετά το… δώρο των 150 ευρώ στους νέους ηλικίας 18 – 25 ετών για να εμβολιαστούν, η κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο και για άλλες προσφορές, εκεί όπου τα αρμόδια όργανα του κράτους δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δεν επιβάλλουν τις ποινές που προβλέπει το… ποινολόγιο!

Στις σκέψεις του Μαξίμου είναι η παροχή κινήτρων στους φορολογουμένους για να ζητούν αποδείξεις, πρωτίστως από τους κλάδους που είναι ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής.

Ήδη ετοιμάζεται το σχετικό νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο και θα αρχίσει να ισχύει από το 2022. Δεκάδες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών θα ενταχθούν στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών και όσοι φορολογούμενοι κάνουν συναλλαγές μέσω κάρτας ή e-banking θα έχουν γενναία έκπτωση στον φόρο εισοδήματος.

Το ποσό της έκπτωσης θα καλύπτει τον ΦΠΑ που προσφέρουν ως έκπτωση οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να αποφύγουν την έκδοση απόδειξης. Το Δημόσιο, δηλαδή, θα κάνει δώρο τον ΦΠΑ μέσω της έκπτωσης στους φορολογουμένους και θα… κερδίζει από τη φορολόγηση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών.

Απορία: Και οι Εφοριακοί τι θα κάνουν;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ