Οι φήμες για ανασχηματισμό έχουν κάνει άνω – κάτω το «μαγαζί»

Οι φήμες για ανασχηματισμό έχουν κάνει άνω – κάτω το «μαγαζί»

Θορυβημένοι στο Μέγαρο Μαξίμου από την αναστάτωση που είχαν προκαλέσει εντός της κυβέρνησης αλλά και στις τάξεις των γαλάζιων βουλευτών οι φήμες περί ανασχηματισμού, έτρεξαν να κλείσουν άρον άρον το θέμα. Αρχές του 2022 και βλέπουμε, ήταν το «μήνυμα» του πρωθυπουργικού γραφείου. Στην προοπτική ενός ανασχηματισμού ορισμένοι υπουργοί αλλά και υφυπουργοί είχαν κατεβάσει τα μολύβια και δεν δούλευαν. Ιδίως αυτοί για τους οποίους οι φήμες ανέφεραν ότι… αποστρατεύονται.

Από την άλλη, βουλευτές συνωστίζονταν στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τηλεφωνούσαν σε στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά, αλλά περισσότερο για να προωθήσουν τα… αιτήματά τους. Καθώς το ζήτημα είχε αρχίσει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να… διευκρινίσει ότι θέμα ανασχηματισμού για το επόμενο εξάμηνο δεν υπάρχει. Στη θέση των υπουργών και των βουλευτών, εγώ δεν θα έπαιρνα τοις μετρητοίς τις… διευκρινίσεις – διαψεύσεις.

Δεν τους αρέσει…

Έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες οι διαρροές κατά του Μιχ. Χρυσοχοΐδη από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Όλο και περισσότεροι μιλούν για αστοχίες και του καταλογίζουν λανθασμένους χειρισμούς. Το… ενδιαφέρον, ωστόσο, εντοπίζεται στο ότι μεταξύ αυτών που «μουρμουράνε» με «στόχο» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Σε αυτούς, λένε οι πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρ. Δημητριάδης. Μετά από αυτό, δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμη θα είναι στη θέση του ο κ. Χρυσοχοΐδης…

Τα κατάφερε…

Πολιτικά απομονωμένη είναι η κυβέρνηση, καθώς σε όλες τις κεντρικές πολιτικές της έχει απέναντί της όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μετά τα εργασιακά, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 βρίσκονται στο ίδιο μέτωπο και για τις αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Ακόμη και η Ελληνική Λύση, καθώς ο Κυρ. Βελόπουλος… καραδοκεί να επωφεληθεί από τη φθορά της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που δεν πέτυχαν δύο χρόνια από μόνα τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης το κατάφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Να τους… ενώσει όλους εναντίον του!

Με τον… Παππά θα παίξει η ΝΔ!

Προδιαγεγραμμένη δείχνει να είναι η παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην υπουργού Ν. Παππά για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή σημειώνουν ότι τα στοιχεία που προέκυψαν είναι άκρως επιβαρυντικά για τον Ν. Παππά. Στοιχειοθετούν συγκεκριμένα αδικήματα, υποστηρίζουν. Ως εκ τούτου, στο πόρισμα που θα καταθέσουν θα ζητούν την παραπομπή του. Και όπως συνέβη με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, θα ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και θα συγκροτηθεί Δικαστικό Συμβούλιο. Αν επιβεβαιωθεί η… εκτίμηση των γαλάζιων βουλευτών και αποφασισθεί η παραπομπή του κ. Παππά, η πολιτική σύγκρουση θα χτυπήσει κόκκινο!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ