Τσεχία – Ελλάδα 97-72: Βαριά ήττα για την Εθνική στον τελικό της Βικτόρια

Τσεχία – Ελλάδα 97-72: Βαριά ήττα για την Εθνική στον τελικό της Βικτόρια

Κατώτερη των περιστάσεων, με αποκαρδιωτική εμφάνιση, η εθνική ομάδα γνώρισε βαριά ήττα από την Τσεχία (97-72) στον τελικό της Βικτόρια και την είδε να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δυστυχώς η εθνική ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει σε απόδοση των προηγούμενων παιχνιδιών.

Οι Τσέχοι εμφάνισαν σοβαρότητα και χαρακτήρα και με εμφατικό τρόπο πήραν το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα.

Μεγάλο ματς από τον φόργουορντ Πάτρικ Άουντα (20 πόντοι, 7/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 18 λεπτά), με τον Τόμας Σατοράνσκι και τον Γιαν Βέσελι να παίζουν στο ρελαντί, την μπάλα να κυκλοφορεί με ταχύτητα, την έξτρα πάσα να φτάνει πάντα στον ελεύθερο παίκτη… έχοντας 8 μαρκάρισμα τρίποντα…

Ανύπαρκτη η ελληνική άμυνα και χωρίς καθαρό μυαλό στην επίθεση.

Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταδικάσουμε και να παραβλέψουμε την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας που παρά τις πολλές απουσίες βασικών παικτών (7…) πέτυχε να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον με τον Πιτίνο και το επιτελείο του να μας υπόσχονται μια νέα ομάδα με νέο προσανατολισμό για να “σηκώσουμε” και πάλι το ελληνικό μπάσκετ ψηλά.

Το παιχνίδι

Και πάλι η ελληνική ομάδα ξεκίνησε ζαλισμεένη με πολλά λάθη και άστοχα σουτ κυρίως όμως με μια κάκιστη άμυνα που δέχθηκε στο πρώτο 10λεπτο 32 πόντους από την Τσεχία.

Παπαγιάννης, Λαρετζάκης προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι αλλά οι Τσέχοι αλάνθαστοι στις επιθέσεις τους με όλα τα στατιστικά υπέρ τους έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με +7 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η “τραγωδία” συνεχίστηκε. Ανύπαρκτη η ελληνική άμυνα με τους Τσέχους να έχουν σχεδόν άριστα ποσοστά ευστοχίας.

 


Σχολιάστε εδώ