Μάκης Κουρής: Δώσε και ό,τι θες…

Μάκης Κουρής: Δώσε και ό,τι θες…

-Στο παζάρι και η ζωή συνανθρώπων μας που βρίσκονται στην Εντατική και οι οικογένειές τους δεν ξέρουν αν θα τους ξαναδούν;

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Πικρή η αλήθεια, κύριε πρωθυπουργέ. Ανοίξατε δρόμους που αλλοτριώνουν συνειδήσεις και μειώνουν αντιστάσεις πληρώνοντας για να κάνει ο πολίτης –όλοι οι πολίτες– το αυτονόητο, αυτό που είναι και η ουσία της ζωής, στο διάβα της οποίας ο καθένας πρέπει να αφήσει το αποτύπωμά του, να βάλει ένα λιθαράκι, που θα στέλνει παντού το μήνυμα ότι έκανε το χρέος του απέναντι στη γη που τον γέννησε.

Πρωτίστως, όταν συμβαίνουν τραγικά γεγονότα, που δεν είναι δημιούργημα μόνο των δικών μας επιλογών αλλά και εκείνων που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της πατρίδας. Οι οποίοι είναι στην εξουσία με δική μας επιλογή, όπως καταγράφηκε στην κάλπη. Είτε ψηφίσαμε «ναι» είτε «όχι». Με κάθε τρόπο. Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία, γέννημα των αρχαίων προγόνων μας, που έχουν μείνει στην Ιστορία και είναι σήμερα κτήμα της οικουμένης.

Είναι τραγικό λάθος σας, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, η απόφαση να δώσετε μπόνους στους νέους (18 – 25 ετών) που μέχρι σήμερα αποφεύγουν να εμβολιασθούν, προφανώς, λόγω… μαγκιάς, λέγοντας: «Εγώ είμαι παλικάρι και δεν φοβάμαι τον κορονοϊό»… Ξεχνούν, όμως, το αυτονόητο: Ο εμβολιασμός είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ μας.

Όπως υποχρέωση ΟΛΩΝ είναι να κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία. Να είναι με το όπλο παρά πόδα, αν κάποιος «γείτονας» θελήσει να καταλάβει ελληνική γη, τη γη που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές. Στις οποίες χρωστάμε όλοι μας να είμαστε με το «Μολών λαβέ» απέναντι σε κάθε εισβολέα… Το «ΧΘΕΣ» είναι και σήμερα ΕΔΩ.

Χωρίς να ζητάει ΚΑΝΕΙΣ μας ανταλλάγματα… Για μια σταλιά διασκέδαση… Κάτι που, δυστυχώς, ζούμε αυτές τις μέρες…
Κάποιοι, από 18άρηδες μέχρι 25άρηδες, σήκωσαν τη σημαία της άρνησης του εμβολιασμού. Βγήκαν στην αντίσταση!

Δυστυχώς για αυτούς, μέσα σε λίγες ώρες, σάλπισαν την υποχώρηση μόλις ο πρωθυπουργός τούς έταξε ένα μπόνους 150 ευρώ. Και αυτό όχι σε… μετρητά, αλλά κάποια εισιτήρια για θέατρα και άλλου είδους διασκέδαση.

Παραδόθηκαν όχι για να κρατήσουν το ισχυρό μέτωπο της ανοσίας που χτίζεται κατά του πανούργου εχθρού.

Δεν υποχώρησαν για να σωθούν ζωές και να περιοριστούν τα κρούσματα. Είδαν ότι ανησύχησε η κυβέρνηση και κατέβασαν τη «σημαία της αντίστασης» με αντίτιμο τα 150 ευρώ. Τόσο υπολογίζουν την αξία της οι νέοι «αντάρτες». Αυτή είναι η ελπίδα των παιδιών μας! Δεν θέλουμε καν να αποδεχθούμε ότι όλος ο… πόλεμος κατά του εμβολιασμού αξίζει 150 ευρώ.

Η ευθύνη είναι ολόκληρη της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού. Νομιμοποιεί εκβιαστικές καταστάσεις, που στη συνέχεια θα γίνουν… φλάμπουρο!

«Δώσε και ό,τι θέλεις»…
Αυτό είναι δικό σας έργο, κύριε πρωθυπουργέ…

Δυο λόγια προς τους… επαναστάτες νεολαίους ήταν αρκετά: Την ώρα που κάθε μέρα χάνονται ζωές, εσείς κοιτάτε την πάρτη σας, όχι τη ζωή σας…

ΥΓ. 1:
Αν αύριο βγουν στους δρόμους οι εργαζόμενοι ζητώντας δουλειά, εισιτήρια σε κινηματογράφους, θέατρα και γήπεδα, τι θα τους προσφέρετε, κύριε Μητσοτάκη, για να γυρίσουν στη δουλειά τους;
Στο παζάρι και η ζωή συνανθρώπων μας που βρίσκονται στην Εντατική και οι οικογένειές τους δεν ξέρουν αν θα τους ξαναδούν…

ΥΓ. 2:
Μετά τα 150 ευρώ στους νέους για να εμβολιασθούν, επιστρατεύθηκε και η Εκκλησία!


Σχολιάστε εδώ