Μεγάλη νίκη! Η Ελλάδα πέρασε την Τουρκία και βρίσκεται ένα βήμα απο τους ολυμπιακούς αγώνες

Μεγάλη νίκη! Η Ελλάδα πέρασε την Τουρκία και βρίσκεται ένα βήμα απο τους ολυμπιακούς αγώνες

Η εθνική Ελλάδας νίκησε την Τουρκία με 81-63 και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την συμμετοχή της, για πρώτη φορά στους ολυμπιακούς αγώνες. Προκρίθηκε στον τελικό και θα αντιμετωπίσει την Τσεχία που απέκλεισε τον Καναδά στο δεύτερο ημιτελικό αύριο (5/7 02:05, ΕΡΤ3).

Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό… ντέρμπι είδαμε στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά μεταξύ την Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Τουρκία κοντρολαρε εξ αρχής τον ρυθμό και στο 5 εναντίον 5 ήταν ισχυρότερη της ελληνικής ομάδας η οποία είχε τραγική αστοχία και καθόλου ψυχραιμία στο παιχνίδι της.

Η τουρκική ομάδα με ποιότητα και βάθος στον πάγκο επιβλήθηκε πλήρως συντηρώντας διψήφια διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου.

Η “νέα” ομάδα του Πιτίνο, προσπαθώντας να αφομοιώσει μια νέα φιλοσοφία παιχνιδιού και παρότι δεν ήταν το φαβορί πήγε στα αποδυτήρια με -7 πόντους.

Ο Λαρετζάκης ήταν ο καλύτερος παίχτης για το πρώτο ημίχρονο και για την Τουρκία το αστέρι τους, παίκτης του IBA, ο Κορκμάζ ακολούθησαν οι Σενγκούν και Οσμάν.

Η Εθνική στο Α ημίχρονο είχε 7/24 δίποντα (29%), 3/11 τρίποντα (27%) και 6 ασίστ για 6 λάθη, ενώ έχει χάσει και έξι αμυντικά ριμπάουντ.

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε στο τέλος του Α ημιχρόνου πως το γεγονός ότι χάνουμε μόνο με 7 αφήνει το περιθώριο να κυνηγήσουμε το ματς παίζοντας καλή άμυνα. Αλλά δεν πήγαμε καλά στα ανοιχτά σουτ…

Στο αντίποδα ο Τούρκος προπονητής είχε παράπονα για το επιθετικό κομμάτι της ομάδας του αλλά δήλωσε πολύ ευχαριστημένος που αμυντικά κρατήσαμε την ελληνική ομάδα στους 27 πόντους σε ένα ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά με ένα σερί 7 – 0 με τον Καλάθη να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του.

Ο Σενγκούν και πίεση των τούρκων σε όλο το γήπεδο ισορρόπησαν το παιχνίδι και έμειναν κοντά το σκορ στην 3η περίοδο (4 πόντους διαφορά).

Στην 4η περίοδο η ελληνική ομάδα κυριάρχησε πλήρως…

Το κοντρόλ παιχνίδι του Καλάθη η άνοδο του Παπαγιάννη η δυναμικότητα του Σλούκα και απόδοση του Μήτογλου “έπνιξαν” την τουρκική ομάδα και έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην πολύ ισχυρή ομάδα που ήρθε στο Προολυμπιακό Τουρνουά με όλα τα αστέρια που συμμετέχουν στο ΝBA.

paron.gr

 


Σχολιάστε εδώ