Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα από το ΚΚΕ

Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα από το ΚΚΕ

-Περνάμε από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό, είπε ο Δημ. Κουτσούμπας

Aντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα σήμανε ο Δ. Κουτσούμπας στην εναρκτήρια ομιλία του στο 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, με την επισήμανση ότι τώρα είναι η εποχή του περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. «Το ΚΚΕ προτείνει αντεπίθεση», ανέφερε, «πέρα από τις μορφές πάλης και αιτήματα-διεκδικήσεις, να εξελίσσεται σε πανελλαδικά συντονισμένο, ενιαίο στην πορεία κίνημα, κοινών θέσεων και στόχων διεκδίκησης, με αντιμονοπωλιακή-αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης «δεν τιθασεύεται από την αστική πολιτική σε όλες τις εκδοχές της» και ότι «τον λογαριασμό θα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: «Πρόοδος για την εργατική τάξη, τον λαό, δεν είναι η προώθηση των καπιταλιστικών μεταρρυθμίσεων για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Πρόοδος για τον λαό είναι να μπει μπροστά στην πάλη για ανατροπή, ανατροπή που θα φέρει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με αποδέσμευση και το ΝΑΤΟ, με την εργατική τάξη στην εξουσία».

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αναφερόμενος στην κυβερνητική αλλαγή ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ του 2019 είπε ότι η αλλαγή σκυτάλης «αποδεικνύει ότι τα φιλελεύθερα και τα σοσιαλδημοκρατικά οπορτουνιστικά κόμματα αποτελούν τις δύο όψεις του ‘‘Ιανού’’ του αστικού πολιτικού συστήματος». Τόνισε δε πως «ό,τι δεν μπορεί να υλοποιήσει το ένα, έρχεται να το κάνει το άλλο». Ειδικότερα για ΣΥΡΙΖΑ – ΜέΡΑ25 είπε ότι «επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στην εργατική-λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση, στην αντικαπιταλιστική κατεύθυνση του αγώνα, να παραπλανούν, να καλλιεργούν την μοιρολατρία, τις αυταπάτες, να συντηρητικοποιούν με τη διάδοση κοσμοπολίτικων, ουτοπικών αντιλήψεων». Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση και επισήμανε ότι «επιδίδονται στη διάδοση του αντικομμουνισμού, εθνικιστικών, ρατσιστικών, οπισθοδρομικών απόψεων, παρότι η ΝΔ ενίοτε κάνει και προσπάθειες να εμφανιστεί ως πιο μετριοπαθής, κεντρώα δύναμη».

Ο κ. Κουτσούμπας εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές του ΚΚΕ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το φάντασμα του κομμουνισμού στοιχειώνει σήμερα και θα στοιχειώνει για πάντα τα όνειρα των εκμεταλλευτών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης». Κατέληξε δε λέγοντας: «Ο εφιάλτης τους αυτός, όμως, δεν πρέπει να μείνει άλλο μόνο στα όνειρά τους. Μπορεί να γίνει πράξη, από τη στιγμή που η εργατική τάξη, ο καταπιεσμένος λαός, η εξεγερμένη νεολαία και το κίνημά τους σταματήσουν την οπισθοχώρηση και μπουν ξανά δυναμικά στο προσκήνιο της Ιστορίας».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ