Κτηματολογικά: Όσοι πιστοί (ασκούμενοι) προσέλθετε…

Το Κτηματολόγιο προσκαλεί όσους υποψήφιους δικηγόρους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν άσκηση διάρκειας ενός έτους (από 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι 31 Αυγούστου 2022), να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι τις 7 Ιουλίου 2021. Οι θέσεις είναι έξι, μία εκ των οποίων θα καταληφθεί από ΑΜΕΑ, και η μηνιαία αμοιβή είναι 600 ευρώ.

Καλοκαιρινές προαναρτήσεις

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ξεκίνησε η διαδικασία της προανάρτησης για τις Περιφερειακές Ενότητες Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Ρόδου, Καστοριάς και Φλώρινας και θα διαρκέσει 45 ημέρες (ολοκληρώνεται στις 11 Αυγούστου 2021). Η διαδικασία πραγματοποιείται ψηφιακά και όλοι οι ιδιοκτήτες μπορούν να διορθώσουν τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους.

Δεν είναι όλα… ρόδινα

Σε εκκρεμότητα παραμένει η σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη μεταστέγαση του Κτηματολογίου στο παλαιό νοσοκομείου Ρόδου. Εννέα υπάλληλοι του Κτηματολογίου διαμαρτυρήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για την προχειρότητα και την επικινδυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η απογραφή του αρχείου.

Στύλιος με Κωνσταντινίδη για το Κτηματολόγιο

Επίσκεψη στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο, Γιώργο Στύλιο, πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος, αναφορικά με τη συνάντηση, δήλωσε: «Με τον υφυπουργό συζητήσαμε κρίσιμα ζητήματα του κομβικού για την ανάπτυξη της χώρας μας έργου του Ελληνικού Κτηματολογίου».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ