Έκπληξη η μετακίνηση της κ. Σουρανή στη Ρώμη!

Έκπληξη η μετακίνηση της κ. Σουρανή στη Ρώμη!

Μια ακόμη έκπληξη αφορά τη νυν διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού κυρίας Ελ. Σουρανή, η οποία, ύστερα από μια δύσκολη διετία, επιλέγει να αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου και να μετακινηθεί στην πρεσβεία της Ρώμης. Το ερώτημα βεβαίως είναι ποιος θα αναλάβει τα μέχρι τώρα καθήκοντά της, στα οποία ανταποκρίθηκε σχετικά ικανοποιητικά, πέραν των υπερβολών των ΜΜΕ περί «σιδηράς κυρίας» κ.λπ.

Η κ. Σουρανή έχει αποκαταστήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον Ιμπρ. Καλίν, τον σύμβουλο του Τ. Ερντογάν, ο οποίος φυσικά δεν βοήθησε σε πολλά, αλλά μετά τη συνάντηση των Βρυξελλών υπήρχε η αίσθηση ότι Σουρανή και Καλίν είχαν αναλάβει τον λεπτό και ευαίσθητο ρόλο της επικοινωνίας των δύο ηγετών, όταν θα υπήρχε τέτοια ανάγκη… Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Σουρανή δεν θα μετακινηθεί πριν από τις αρχές του 2022, αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πρόσωπο που θα επιλεγεί ως επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Ποιος πάει πού…
Ο Κυρ. Λουκάκης, γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων, μετακινείται στο Τελ Αβίβ και αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή, καθώς είναι άριστος γνώστης των θεμάτων και χρειάζεται στο Ισραήλ την περίοδο αυτή ένας διπλωμάτης που δεν θα είναι μόνο για τις δεξιώσεις. Θα πρέπει να δούμε βεβαίως τι θα σημάνει και η αποχώρηση του Κυρ. Λουκάκη από την Κεντρική Υπηρεσία, καθώς συχνά αποτελούσε τον κυματοθραύστη όσων με κάθε τρόπο προωθούσαν την πολιτική κατευνασμού προς την Τουρκία…


Η Τ. Αθανασίου συνεχίζει να τιμωρείται για τη θητεία της ως διπλωματική συμβούλου του Ν. Κοτζιά και έτσι, μετά την ακύρωση της μετάθεσής της στη Μόσχα και τον διορισμό της ως ειδικής απεσταλμένης για τη Συρία, τώρα αποστρατεύεται στην πρεσβεία της Βαλέτας. Μάλλον ήταν άδικη η μεταχείριση που της έχει επιφυλάξει η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, καθώς και καλή διπλωμάτης είναι και φυσικά δεν ήταν αυτή που χάρασσε την πολιτική του κ. Κοτζιά… Αλλά φαίνεται ότι κάποιος πρέπει να πληρώνει εις το διηνεκές τη μεταχείριση που επεφύλαξε ο κ. Κοτζιάς στη νυν «πρώτη κυρία» της Διπλωματικής Υπηρεσίας, την πρέσβη στην Ουάσινγκτον Αλ. Παπαδοπούλου.

Δύο καλοί διπλωμάτες, ο Ι. Πεδιώτης και ο Ι. Τζιόβας, τοποθετούνται στη Μανίλα και στην Μπραζίλια αντίστοιχα, όπως και η Β. Γούναρη στη ΜΑ ΕΕ και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας. Στη ΜΑ ΟΗΕ τοποθετείται ο Β. Σέκερης, που αποτελεί μια υπηρεσιακή επιλογή, ενώ στο επίσης ευαίσθητο πόστο της πρεσβείας μας στο Άμπου Ντάμπι τοποθετείται ο Αντ. Αλεξανδρίδης, με προηγούμενη θητεία και στο διπλωματικό γραφείο της Ντ. Μπακογιάννη.

Οι μετακινήσεις που αποφασίσθηκαν είναι οι εξής:
Χρ. Λάζαρης στην Άγκυρα, Τ. Αθανασίου στη Βαλέτα, Κυρ. Λουκάκης στο Τελ Αβίβ, Αικ. Λούπα στη Σεούλ, Αικ. Γεωργίου στο Βατικανό, Ελ. Σουρανή στη Ρώμη, Δ. Ζεβελάκης στο Παρίσι, Ν. Βράιλα στο Μοντεβιδέο, Ηλ. Φωτόπουλος στη Μαδρίτη, Κ. Μοάτσος στο Ισλαμαμπάντ, Γ. Ζαχαριουδάκης στο Αλγέρι, Ευθ. Κακιοπούλου στο Νουρ Σουλτάν, Ν. Καραγεωργίου στο Ελσίνκι, Γ. Αραβοσιτάς στην Πρετόρια, Ι. Πεδιώτης στη Μανίλα, Ελ. Βακάλη στην Πρίστινα, Ι. Τζιόβας στην Μπραζίλια, Αικ. Γκίνη στη Χάγη, Β. Σέκερης στη ΜΑ ΟΗΕ, Αντ. Αλεξανδρίδης στο Άμπου Ντάμπι, Β. Γούναρη στη ΜΑ ΕΕ, Μ. Θεοδώρου στην Τιφλίδα, Δ. Τζιράς στο Τόκιο, Ελ. Λιανίδου στη Λίμα.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ