Ανάλεκτα…

Ανάλεκτα…

 

Λέσβος: Ναι στις δομές

Ναι λένε στη νέα δομή, εφόσον είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιούδας Βαγγέλης Βιόλατζης. «Ήμασταν υπέρμαχοι να κλείσουν όλες οι δομές και να δημιουργηθεί μια νέα, πιο μικρή, μακριά από τον οικιστικό ιστό και να μην επηρεάζει κανέναν», ισχυρίζονται.

Το έργο

Την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου, μετά την αποπεράτωση των κατασκευαστικών εργασιών στα Χανιά και στη Νεάπολη, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η διασύνδεση συνιστά το πρώτο βήμα για την άρση του ενεργειακού αποκλεισμού και τη μετάβαση της Κρήτης σε ένα καθαρότερο μείγμα ενέργειας. Το κόστος του έργου είναι 397 εκατ. ευρώ.

Απόψεις

Σε ό,τι αφορά την κύρωση των μνημονίων Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, στο Μέγαρο Μαξίμου ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την άποψη του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τον έτερο πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος πάντα ακολουθεί τη γραμμή της παράταξης.

Οι ισχυροί

Σε κυρίαρχους του real estate στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης αναδεικνύονται οι πανίσχυροι εφοπλιστές Προκοπίου και Μαρτίνος, οι κινήσεις των οποίων δεσπόζουν από τις παραλίες μέχρι τα αγροτεμάχια και τα ακίνητα-φιλέτα. Οι συγκεκριμένοι έχουν και σημαντική κοινωνική δραστηριότητα.

Απόλυτη σύγχυση

Ύστερα από έναν και πλέον χρόνο πανδημίας, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) λέει πως τα τεστ αντισωμάτων για την Covid-19 δεν είναι και τόσο αξιόπιστα. Όπως υποστηρίζει, δεν μπορούν να δείξουν αν έχει κανείς ανοσία από εμβολιασμό ή προηγούμενη ασθένεια. Δύσκολα θα βγάλει άκρη κανείς…

Άσχημη εμπειρία

Αντιμέτωποι με την αυστηρή συ­μπεριφορά των βρετανικών αρχών βρέθηκαν ευρωπαίοι πολίτες που θέλησαν να εισέλθουν στη Βρετανία, καθώς αυτές όχι μόνο τους απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, αλλά τους έστειλαν για κάποιες ημέρες σε κέντρα κράτησης μεταναστών. Οι πολίτες αυτοί, που προέρχονταν από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, σύμφωνα με τον «Guardian», προσπάθησαν να πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να βρουν δουλειά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ